Når Rock Mot Frafløtting går av stabelen 7. og 8. oktober i Bøhallen, så er det 24. gang Bø ungdomsklubb samler lokale talenter og velkjente musikknavn til rockefest på yttersida. Ungdomsklubben har allerede spikret årets festivalprogram, og har sikret seg flere kjente navn på plakaten.

Mens festivalen tidligere først og fremst har satset på den yngre garde, prøver de i år å nå en litt bredere målgruppe.

- Crewet har i år jobbet etter et mål de satte seg over nyttår om å inkludere flere aldersgrupper i publikum. Det har medført at vi har booket flere store artister som vi tror vil falle i smak hos både store og små, forteller festivalsjef Åsmund Krey i en pressemelding til VOL.

Trønderrock

Første festivaldag blir det trønderrock med ringreven Dag Ingebrigtsen. Han har med seg bandet The Dynamite Kids, med Morten "Diesel" Dahl fra TNT, Trude Bekkavik og Erik Eriksen.

- Bandet garanterer allsang og god stemning, sier Krey.

Andre og siste festivaldag er det duket for den tradisjonelle rockemønstringa, der unge musikktalenter konkurrerer om 10.000 kroner og opptreden på neste års festival.

Listetoppere

Deretter vil publikum kunne oppleve band som Screenshot This fra Finnsnes, listetopperen Morgan Sulele og duoen Innertier - som opererer i samme musikklandskap. Boybandet The Main Level fra Bergen satser nå stort på å slå gjennom i utlandet, men tar i oktober turen til Bø.

Siste artister ut på årets festivalplakat er Aksel & Hef, en duo med utspring i Paradise Hotel, som nylig signerte kontrakt med plateselskapet Sony Music.

- Crewet håper at dette programmet faller i smak for hele familien, og at både folk fra Bø og nabokommunene tar turen. Alle konsertene er som vanlig rusfri og har fri aldersgrense, avslutter Krey.