Det ble en fin markering og inngang til dagene som tjuvstartet allerede lørdag blant annet med bakkeløp og fiskekonkurranse.

Tom Tobiassen åpnet ballet med å lese fra Regine Normanns "Det gråner mot høst".

Så kom den ferske festivalsjefen Elrid-Annie Pedersen på scena for å ønske velkommen årets festivalprofil, Liv H. Willumsen. Hun skal ha flere innslag under årets festival. Selv har hun doktorgrad på Regine Normann og hun hadde skrevet en flott prolog som hun fremførte.

Les også: Lover varierte dager under Reginedagan 2016

Vakker sang

Åpningen av Reginedagan bruker å fremme lokalt talent. Slik var det også i år da Regine Vetleseter Strangstad sang "Å kunne skrive".

Kultursjef i Bø, Kine Anette Johnsen, sto så for den offesielle åpningen. Hun snakket om hvor bra Reginedagan er for Bø.

- Disse dagene er en uke hvor vi får vist frem alt det bra som finnes i Bø. Hvor fint det er her og hvor mange talenftulle folk som er her.

Hun snakket også om viktigheten av inkludering.

- Disse dagene viser en enorm frivillighet og et engasjement for Bø. Den viser et samvær og en inkludering som er unik, men det er også viktig å huske på at det finnes de som ikke føler seg inkludert og som står utenfor. La oss tenke på de og inkludere dem også i disse dagene, sa hun.

Imponerte

Høydepunktet under åpningen var spart til slutt. Lina Johnsen hadde med seg tre musikere i Nils Johnsnen, Kåre Gunnar Martinsen og Thomas Nikolaysen.

Med en vakker og sterk tolkning av en sang av Melbus egen Molly Pettersen samt selv Bø-sangen, trollbandt Lina Johnsen publikum under det som totalt sett var en verdig og god åpning i tåka i Friluftsgalleriet.

- Viktig for Bø

Bø-ordfører Sture Pedersen mener Reginedagan er en av årets viktigste uker i Bø.

- Vi ser at flere tusen kommer hjem hvert år for å få med seg disse dagene. Det er viktig for næringslivet, det er viktig for alle som bor her fast og for alle som er bøfjerdinger, men som ikke bor her lengre.

Pedersen kunne også fortelle at kommunen bruker dagene på å knytte gode kontakter.

- Vi snakker med de som kommer hjem og får knyttet kontakt med tidligere bøfjerdinger som er kommet hjem og vi får knyttet oss til ny kompetanse. Totalt sett er dette ei enormt viktig uke for Bø og ei uke som vi alle er glade i, sier han.