- Dette er som julaften og 17. mai på en gang for oss padlere, sier Per Hamre da vi slår av en prat med han på stranda ved Kråkberget camping søndag ettermiddag. Her har flere titalls padlere hatt camp i helga for å forberede seg selv og utstyr for en ukes padling og deltakelse i Arctic Sea Kayak Race.

Hamre deltar for sjette gang. Men hvorfor kommer han igjen?

- Det er jo et fantastisk arrangement og så treffer en så mange bra folk. Mange har jeg truffet før, mens det også er flere nye fjes. Dette er en uke hvor konflikter, familie og jobb blir glemt og en bare koser seg med padlingen, sier han.

- Hvor langt drar dere i dag da?

- Ingenting er planlagt. Vi har med telt og mat og drar så langt vær og vind lar oss. Nå skal vi være på Skipnes innen onsdag og så delta på race på fredag. Ellers skal vi bare ha god gammeldags speidertilværelse og kose oss, sier han med et smil.

Siden 1991

ASKR har vært avviklet siste uka i juli, uten opphold siden 1991.

Hvert år har et hundretalls padleentusiaster fra hele verden møttes i et av de flotteste områdene for havpadling, Vesterålen. Dermed har nærmere 3 000 padlere har i årenes løp funnet veien til denne padlefestivalen.

Drift, organisering og gjennomføring av padleuka er basert på idealisme og frivillig dugnadsinnsats fra en liten gruppe padleentusiaster i Vesterålen og andre deler av Nord-Norge.