Sistnevnte vant Norske talenter i 2012, og er i disse dager plateaktuell med albumet «Der ej høyre te». Og like sikkert som at «Desemberstemninger» står på programmet, like sikkert er det at vesterålingene strømmer til Bøhallen.

Det er ikke mye julestemning å spore utendørs denne lørdagen i november, men trekløveret Antonsen, Ulla og Solli-Tangen tryllet raskt fram julestemningen inne i salen.

Omkring 600 tilhørere

Salen nærmest koker av forventing og applausen ville ingen ende ta når Bø Musikkforening entret scenen. Ordfører Sture Pedersen ønsker velkommen og kan fortelle at vi er over 600 tilhørere i salen denne førjulslørdagen.

Han retter en stor takk til alle som har bidratt økonomisk til denne konserten og nevner et lite knippe lokale bedrifter. Til allmenn latter kommenterer han at en av våre lokale frisører har jobbet med håret til Didrik Solli-Tangen i flere døgn.

Bø Musikkforening drar i gang konserten med «We Wish You A Merry Christmas», og flere andre kjære melodier. Så dukker tryllekunstneren med trompeten opp med melodien «Sleigh Ride». Ole Edvard Antonsen tar publikum med storm og overrumpler alle ved å la trompeten vrinske til avslutning.

- Det e fjerde gang Ole Edvard Antonsen starte sin juleturnè her i Bø, sier Sture Pedersen. Æ trur han lika sæ her!

Mørket senker seg. Først høres bare den spede lyden av klokkespill, men så stiger musikken og tonene fra Ole Edvards trompet fyller salen. I stillheten mens han skifter trompet høres andektige sukk blant publikum.

En kommende stjerne

I år har han med seg en gjest som kanskje ikke er så kjent for mange, men som vi definitivt kommer til å høre mer av i årene framover. Stine Hole Ulla inntar scenen i en drøm av en hvit kjole og med en røst så klokkeklar at publikum gispet.

Etter at Stine har trollbundet publikum en stund, tar Ole Edvard mikrofonen og snakker litt om musikken som stemningsskaper.

Stine overtar og sier at hun er en veldig heimekjær person som ofte lengter heim til familien og heimbygda. Hun følger opp med en sang fra sin nye plate.

Vennskapelige utfordringer

Ole Edvard har også med en gjesteartist som har vært med fire ganger tidligere, nemlig Didrik Solli-Tangen. Etter noen kommentarer om hårsveisen blir han utfordret til å starte med tenorarien  «Nessun Dorma» fra operaen Turandot, en arie som vanligvis brukes mot slutten av en forestilling.

Til gjengjeld utfordrer Didrik trompetisten til å spille så fort han kan på trompet, eller «fort og gæli» som han sier. Ole Edvard spiller en barokkmelodi med pikkolotrompet, keyboard og bass.

Publikum får høre mange kjente melodier i en lett blanding av nydelig sang og vakkert trompetspill.

Julekalendere

Midt i konserten avslører Ole Edvard at Didrik skal bli pappa. Det leder samtalen inn på julekalendere, og publikum får høre et fornøyelig potpurri av melodier fra både Jul i Blåfjell, Jul i Svingen, Skomakergata med flere.

Da Didrik mot slutten fremfører «Nordnorsk Julesalme» og «O Helga Natt» er hele salen i julestemning og alle er med da de avslutter med Deilig Er Jorden.

Det er tid for å si adjø for denne gang, og takke gjestene for en fantastisk kveld. Det gjør Sture Pedersen ved å proklamere at neste år blir det fem års jubileum her i Bø!

- Dåkker hørt ka æ sa? HER I BØ! Vi har nånn planer, men mer kan æ ikkje sei ennu. Men da ska vi spreng Bøhallen!

Så overrekker han strikkede babyvotter til karen bak keyboardet som er nybakt pappa, og siden den nettopp er annonsert at Didrik skal bli pappa får han også babyvotter. Sture kunne samtidig avsløre at det blir en gutt. Artistene får hvert sitt strikkeskjerf, det samme gjør dirigenten Morten Andersen.

Om det er trioen som har påvirket værgudene vites ikke, men når vi kommer ut av Bøhallen er det hvitt rundt oss!