- For å møte etterspørselen, utvides anlegget med seks sengeplasser. Det betyr at anlegget får fem leiligheter og vel 30 sengeplasser. I tillegg gjør kontrakten som vi har med den svenske turoperatøren Nordic Sea Angling, utvidelsen nødvendig, forteller Svein R. Bruun.

Han har det daglige ansvaret for Vesterålen Apartment. Eierne Siw Steffensen, som for øvrig er født i Bø, og Erik Pedersen, holder til i Kristiansand.

- De er fremtidsrettet og ser nødvendigheten av denne utbyggingen. Kanskje blir det mer utbygging i framtiden, opplyser Bruun.

Godt rykte

Vesterålen Apartment har etter hvert fått et godt rykte internasjonalt. Forleden vant turistanlegget pris på Booking.com, som er et nettsted der man kan bestille overnattingssteder over hele verden. Av ti mulige poeng, fikk Vesterålen Apartment 9,6.

- Vi har en ganske høy standard på anlegget, sier Bruun, og kan ikke huske å ha mottatt noen klager. Derimot har vi fått mange positive tilbakemeldinger på oppfølging, renhold og kvalitet. Anlegget ble ferdig bygget i 2012 og vi har hatt turister fra Europa, USA, Canada og til og med fra Kina, sier Bruun.

Skryter av naturen

Hva er det så som frister personer fra andre siden av kloden til Klaksjord og Bø. Ifølge Bruun skryter gjestene blant annet av naturen, utfluktsmuligheter i Bø og i regionen, turløyper, stillhet, ren luft og opplevelser som fastboende tar for gitt. Siden Vesterålen Apartment ikke akkurat ligger midt i smørøyet, verken i Bø eller i Vesterålen forøvrig, understreker Bruun at de er avhengig av god markedsføring for å nå turistene.

- Vi har deltatt på reiselivsmesser i Oslo, Berlin og London for å nå våre gjester. Vi er også inne på sosiale medier, booking.com og har et godt samarbeid med Vesterålen Reiseliv. Vi har derfor god kontakt med flere utenlandske og norske turoperatører. I tillegg har vi tro på at det ligger et potensial i lokalmarkedet, ikke minst når det gjelder venneturer, fotogrupper, kurs/møter og lignende som vi har hatt en del av allerede, slår Bruun fast.

Satser på vinterturisme

Å få god økonomi i et anlegg som ligger avsides, kan være utfordrende. Bruun forteller at de er avhengige av å få en sterkere vekst både sommer og vinter.

- Vi har i hovedsak satset på sommerturister, men da vi allerede er fullbooket for sommeren gjennom den nye kontrakten, må vi konsentrere oss om vintermarkedet. Nordlys, hvalsafari  og andre vinteropplevelser markedsføres i samarbeid med lokal og eksterne partnere. Investeringene i anlegget er svært høye, men over tid håper og tror vi på positive resultater, sier Bruun.

Lokale snekkere

Anlegget er bygget av Olsen Snekkerservice i Bø, ledet av Kjell Olsen, som også lager nybygget. Olsen forteller at byggeprosessen er krevende.

- Arkitektens stiller krav og vil ikke ha noe standard bygg. Særlig er listverket spesielt, med mange detaljer. Det er viktig å være nøye.Vi har også lysekte papp, som gjør at sola ikke ødelegger den når den skinner på. Ellers er mønene luftige, forteller Olsen og peker på et av husene som allerede står der. Det nye bygget vil bli bygget i nøyaktig samme stil, utdyper han.

Kan se på sola

Snekkeren er ikke tvil om at turistene som innlosjerer seg ved Vesterålen Apartment, har mye å se frem til.

- Folk som kommer hit kan sitte på verandaen å se på sola og havet. Alt er tilrettelagt slik at det er mest mulig funksjonelt. Det er virkelig flott her, sier han.

Målet er at nybygget til Vesterålen Apartment skal stå ferdig i slutten av april.

- Det er det vi jobber mot, men vi har ikke noe tidspress på oss og bruker den tiden det tar å bli ferdig, understreker Kjell Olsen.

Se bildeserie fra Vesterålen Apartment, sett både fra utsiden og innsiden, øverst i saken.