- Jeg ble veldig glad da det ble klart at jeg skulle ha arbeidsuke med Bodø/Glimt. Det er bedre å spille fotball enn å ha en vanlig jobb, sier Adan Hussain til VOL.

14-åringen regnes for å være et stort fotballtalent og har allerede blitt lagt merke til av fagfolk. I regi av prosjektet landslagsskolen av NFF, ble han i fjor tatt med på en samling som en av de 30 beste i Norge i sin årsklasse (2002)

Praksisplass via skolen

Praksisperioden ble ordnet av skolen i forbindelse med faget utdanningsvalg. Lærer og styremedlem i Luna, Heidi Myhre, forteller at Bodø/Glimt kjente godt til Hussein fra før. Klubben har sett han spille både på sonesamlinger og i forbindelse med turneringer i Blåbyhallen på Sortland.

- Glimt var veldig positive da jeg tok kontakt for å spørre om han kunne hospitere hos den en uke, sier Myhre.

-Veldig gode

Unggutten er godt fornøyd med oppholdet. Han er imponert over nivået, som han betegner som høyt.

- Jeg trener med G16 laget til Glimt. De er veldig gode og jeg merker godt at nivået er høyere enn det jeg er vant til i Luna. Spillerne er også høyere og raskere, men totalt sett er det ikke noe problem. Jeg føler at det går bra, sier han.

Når vi ber Hussein om å trekke frem sine sterkeste sider som fotballspiller, svarer han:

- Jeg er god å heade og å holde på ballen når laget trenger det. I tillegg er jeg god til å utnytte farta mi, sier han.

Vil bli proff

Hva som er ambisjonene på fotballbanen, legger han ikke skjul på. Hussein ønsker å spise kirsebær med de store.

- Målet mitt er å leve av å spille fotball en gang i fremtiden. I hvilken klubb, spiller derimot ikke noen rolle, slår han fast.

Leif Nikolai Pedersen er trener for Lunas G16 lag og har god kjennskap til den unge fotballspilleren. Han beskriver han som en teknisk spiller.

- Han er god med ballen og leser spillet godt. Og så har han god spenst, sier han.

- Tar ting fort

Treneren tror at forutsetningene ligger til rette for at Hussein kan komme seg opp og frem på fotballbanen, men understreker at det er vanskelig å forutsi hvor langt enkeltspillere kan nå.

- Han er en treningsvillig spiller som tar ting fort. Dersom ting klaffer og han tar fornuftige valg, så kan han gjøre det bra. Han har i alle fall de fotballtekniske forutsetninger for å lykkes, sier Nicolaysen.

-Skal se helheten

Hussein har ikke bare spilt fotball i løpet av den uka han har vært i Bodø. Arbeidsuka inkluderer også andre arbeidsoppgaver.

- Jeg ville at han skulle oppleve noe mer enn å bare spille fotball, siden det ikke fyller ei hel arbeidsuke.  Dette er ei praksisuke rettet mot yrkeslivet. Det er mange ulike yrker knyttet opp mot det å drive en større fotballklubb og målet var at han skulle se helheten og litt av de andre yrkesgruppene som medvirker i klubben, inkludert trenere, ledelse, økonomi og media/promotering, utdyper Myhre.

Laget film

Den unge fotballspilleren bekrefter at det har vært begivenhetsrike dager så langt.

- Det har skjedd mye spennende og det er artig å se hvordan klubben drives. Jeg har vært trener på FFO, vært med å lage film i forbindelse med en ny TV-serie med Bodø/Glimt. Jeg har også sett hvordan trenerne til Glimt jobber. Da legg merke til hvor mye tid de bruker på detaljer og planlegging, sier han

Interesse fra Tromsø

Bodø/Glimt er ikke den første klubben som har latt seg imponere over Luna-spillerens fotballtalent.

- Tromsø ønsket at han skulle hospitere med dem i fjor, men det var ikke aktuelt da. Nå, i forbindelse med arbeidsuka, passet det mye bedre, sier Myhre.

Hun forteller at niendeklassingene, gjennom faget utdanningsvalg, har gode muligheter til å finne ut hvilken yrkesvei de bør satse på.

- De har undervisning flere ganger i uka der hensikten er å få dem til å havne på rett hylle. For Adan, som elsker å spille fotball mer enn noe annet, var det naturlig at han fikk praksis i en fotballklubb. Og så er det ekstra artig at Bodø/Glimt selv ivret etter å få han nedover, slår Heidi Myhre fast.