- Han er veldig flink til å lære fra seg. Dessuten har han med seg to flinke skårunger, sier prosjektleder for programmet, Marita Evjen.

Stor suksess

Dokumentarrealityen Skårungen har vært en stor suksess for NRK. Serien hadde premiere på NRK for fem uker siden og handler om tolv deltakere som skal konkurrere om hvem som behersker fiskeryrket best.

Bøfjerdingen Jens Ringstad er en av tre mentorer i programmet. Når det nå er duket for semifinale, har Ringstad med seg to skårunger inn i sluttrunden, mens de to andre mentorene har hver sin.

-Veldig god fisker

Harald Sakarias Hansen, som eerde to skårungene til Ringstad som er klar for semifinalen, skryter av mentorens solide kunnskap.

-  Jens har med seg veldig mye historie om fiskeri, noe som har vært veldig flott. Han har tydelige meninger om både leveringsplikt og oljeboring, sier han.

Sakarias Hansen trekker også frem mentorens evner som fisker.

- Han er en veldig god fisker og vet veldig godt hva som skal til for å finne fisk, sier

- God læremester

Mathias Svoren ,den andre skårungen Ringstad har med seg videre, trekker også frem bøfjerdingens solide kunnskap om fiskeri.

-Han var opptatt av at vi skulle ha gode opplevelser på havet. Han er selv en veldig god sport- og skreifisker og har mange triks i ermet for hvordan man skal klare å finne fisk. Han har lært meg veldig mye, sier han.

Bøfjerding sentral i ny fiskereality på NRK Jens Ringstad spiller en sentral rolle den nye NRK-serien Skårungen. VM i skreifiske

Svoren skryter av Ringstads evner som læremester.

-Han er veldig flink til å lære bort, blant annet fordi han er veldig tydelig. Det var ikke tvil om hvem som var sjefen på båten, sier Svoren.

-Mye av det han lærte oss sitter igjen og er noe vi har med oss i dag. Vi deltok til og med på VM i skreifiske sammen med Jens, fortsetter Svore.

God casting

Prosjektleder Marita Evjen tror det er flere årsaker til at serien har vært en så stor suksess.

-Responsen har vært over all forventning. Vi er kjempefornøyd med seertallene. Jeg tror suksessen kommer av en kombinasjon av vakker natur og flotte karakterer. Seerne er nødt til å like de som er med i programmet. Vi har i alle fall en veldig god cast. Og så får vi vist frem Lofoten, som er Norges fineste landskap, sier Evjen.

Evjen vil ikke røpe hva som skjer i søndagens semifinale og mandagens finale, men hun lover at det blir verdt å følge med på.

- Det blir veldig spennende i alle fall, sier Evjen.

De siste episodene av Skårungen, som er henholdsvis semifinalen og finalen, går på NRK1 på søndag og mandag.