– Det er et attraktivt bygg. Interessenter fra hele landet har vist stor interesse, inkludert i fra Bergen, forteller Martin Tjærandsen ved Nord-Megler.

Megleren skulle gjerne sett at det var enda flere lokale aktører som snuste på bygget og har tidligere uttalt til VOL at han tror en lokal kjøper kan utnytte og kanskje også utvikle eiendommen bedre enn hva eksterne vil være i stand til.

– Per i dag er fordelingen 50-50 mellom interessenter fra Vesterålen og resten av landet. Men vi hadde gjerne sett at enda flere fra regionen tok kontakt i forbindelse med annonsen, sier han.

Attraktiv leieavtale Legger Prix-bygget på Straume ut for salg Nord-Megler håper at næringsbygget, med sine lukrative leieinntekter, vil skape stor stor interesse regionalt.

Næringsbygget på Straume, som blant annet huser Coop Prix, ble lagt ut for salg for knappe tre måneder siden, med en takst på åtte og en halv million kroner. Eiendommen eies av Coop Nordland, som driver kommunens største dagligvareforretning, Coop Prix. Flere andre bedrifter holder også hus i det 2.785 kvadratmeter store bygget, inkludert Taxi-sentralen, revisor, blomsterbutikk og naturterapi. I tillegg leies deler av lokalet ut til Bø kommune og Bø Revmatikerforening.

Tjærandsen understreker at det særlig er en faktor som gjør bygget ekstra interessant for potensielle kjøpere, nemlig leieavtalen med Coop.

– Langtidsleiekontrakten med Coop gjør det veldig attraktivt. Mange aktører ser nok på den som en form for sparing, sier han.

Ikke opptatt av geografi

Ordfører i Bø kommune, Sture Pedersen, synes det er positivt at næringsbygget er ettertraktet, men er ikke så opptatt av om det er lokale, regionale eller aktører fra et annet sted i landet som til slutt kjøper bygget.

– For meg er ikke det så viktig. Det som betyr noe er at aktøren eller investoren, ivaretar bygget på best mulig måte og utvikler det til beste for Bø. Da spiller det ingen rolle hvor i landet de kommer fra, så lenge de er profesjonelle, sier han.

Samfunnsutvikling Flere vil kjøpe «Prix-bygget» i Bø Flere potensielle kjøpere har vist interesse for å kjøpe næringsbygget på Straume i Bø. Men ingen har foreløpig lagt inn bud.

I likhet med Tjærandsen håper Pedersen at en potensiell kjøper kan bidra til å utvikle bygget til noe mer enn det er i dag.

– Det er et bygg med potensialet, med en flott Prix-butikk i sentrum. Men kanskje en ny eier kan bidra til å gjøre bygget enda mer attraktivt for innbyggerne og på den måten bidra til samfunnsutviklingen. Mulighetene er i alle fall mange. Alle kjøpere, enten de kommer fra Bergen eller andre steder sørpå, er uansett velkommen til Bø, slår Sture Pedersen fast.

Kan bli solgt raskt

Når bygget kan bli solgt, tør ikke megleren å si, men ser ikke bort fra at det kan gå ganske raskt.

– Slike prosesser bruker jo ofte å ta litt tid. Men plutselig kommer det et bud, og da er det gjort, understreker Martin Tjærandsen.