- Dette er noe vi har ventet lenge på. Det skal bli godt å få det på plass, sier Dahl.

Prosessen med å merke alle kommunale veier og steder i Bø med synlige skilt, har pågått i flere år. Dårlig og mangelfull skilting tidvis gjort det forvirrende for både innfødte og særlig tilreisende som kommer til Bø. Mange har slitt med å orientere seg og å finne frem.

- Flere har opplevd at de ikke har visst hvor de skal. Det skal ikke være slik at man ikke finner frem i bygda på grunn av dårlige eller manglende skilt, understreker Dahl.

Gravetillatelse

Ottar Bergersen er entreprenør i forbindelse med prosjektet. Utgangspunktet er at oppstarten er rett rundt hjørnet, men det er fortsatt ikke avgjort når arbeidet eksakt kan starte.

- De venter på gravetillatelser, som må være i orden først. Det handler om at de ikke skal komme borti og skade ledninger og kabler som ligger langs veiene. Men vi håper å være i gang i løpet av juni. Gjennomføringen er ventet å ta omtrent en måned, sier Dahl og legger til at 180 stolper skal slås i jorda i forbindelse med arbeidet.

Godt synlig på avstand

Skiltene er helt nye og er laget etter vegvesenets standard.

- Dette er ordentlige skilt som holder og som skal være godt synlige fra veien, på begge sider. Når bilister kommer kjørende er meningen at de skal se skiltet lenge før de kommer til stedet. Det skal for eksempel ikke være slik som ved innkjøringen til Steine, der skiltet nærmest står i grøfta, forklarer han.

Prioritert oppgave

Ordfører Sture Pedersen er lettet over at den politiske prosessen når det gjelder skiltsituasjonen omsider er ferdigstilt.

- Å få ordentlig skilting i Bø har vært en av mine prioriterte oppgaver som ordfører, slår Pedersen fast overfor VOL.

Når vi spør hvorfor det har tatt så lang tid å få prosessen i havn, svarer han:

- Det har vel ikke vært høyt nok prioritert fra politikerne. Dessuten er det ofte sånn at ting tar tid. Men nå er det heldigvis på plass, sier kommunelederen.

- Lett å kjøre seg vill

Ifølge Pedersen mener enkelte at Bø er en såpass liten at skiltingen ikke nødvendigvis er alfa og omega. Han er uenig i en slik måte se det på.

- Bø er kanskje en forholdsvis liten kommune. Men det er faktisk slik at ganske mange kjører seg ville her. Det er ikke få ganger jeg har fått en telefon fra personer som lurer på hvor i granskauen de er og hvor de skal kjøre for å komme seg på rett vei, sier han.

- Faktisk så koser jeg meg litt når folk kjører seg fast i Bø. Da får det jo sett litt mer av kommunen, legger han humoristisk til.

Ligger langt framme

Noen områder er mer utsatte for bilister på avveie.

- Kjører man på fylkesveg 820 og vil ut av kommunen, men i stedet fortsetter til Eidet, blir det veldig feil. Da er det eneste alternativet å kjøre tilbake, sier han.

Når skiltene er på plass om ikke alt for lenge, understreker Pedersen at det skal bli andre boller.

- Da ender nok de fleste dit de skal. Og da tror jeg også at Bø kommer til å ligge ganske langt fremme sammenlignet med andre kommuner når det gjelder tilfredsstillende kommunal skilting, slår Sture Pedersen fast.