- Jeg synes det er fantastisk, og så er de så flinke, sier Karun Hanssen.

Hun var en av mange begeistrede publikummere som hadde tatt turen til Bø-hallen søndag ettermiddag.

- Å se hele bygda samlet på denne måten er jo helt supert, sier hun.

- Og så er det så variert, både i alder og i hva de gjør, supplerer Mari Vetleseter.

100 turnere

Omtrent 100 turnere i alderen tre til seksten år viste frem sine kunstner under showet. De aller yngste krabatene ble geleidet av trygge foreldrehender.

Etter hvert som utøverne ble litt eldre, økte følgelig ferdighetsnivået og øvelsene ble stadig mer halsbrekkende og luftige.

Om noen på tribunen hadde kamferdrops eller annen munngodt å tygge på undervegs, var det nok ikke mye om å gjøre før godsakene ble sittende fast i halsgropa etter hvert som ungdommen øvelsene ble stadig mer halsbrekkende.

Publikum fikk se øvelser innenfor disiplinene trampett/airtrack, RG-Tropp og konkurransetropp. Det inkluderte både pyramideformasjoner og imponerende saltomortaler.

Mye arbeid

Trine Jevanord var en av flere i arrangementskomiteen. Hun forteller at det har vært mye arbeid for å komme i mål med forestillingen.

- Det er krevende fordi det er mye som skal på plass, øves på og koordineres. Vi har holdt på siden rundt juletider. Men det har gått bra og vi synes vi har fått til noe bra, sier hun.

Godt miljø

En av de mange turnere i aksjon var Cecilie Ingebrigtsen. Hun forteller at hun ikke var veldig nervøs i forbindelse med oppvisningen.

- Litt nervøs er det naturlig å bli, fordi man må konsentrere seg som detaljer og det man skal gjøre. Men mest av alt er det artig å være med på. Vi kan både leke oss og samtidig være alvorlige når vi turner, sier hun.

Ingebrigtsen har holdt på med turn i fire år. Hun skryter av det gode miljøet i turnlaget.

- Det er en fin og variert aktivitet og holde på med, så er det et veldig godt og sammensveiset miljø, sier hun.

Stor utvikling

Sammen med Monica Godvik var Jevanord med å starte opp turngruppa i Bø for ti år siden. Hun er strålende fornøyd med utviklingen.

- Det har skjedd mye, det er helt sikkert. Jeg hadde aldri trodd at vi skulle komme så langt da vi startet opp for ti år siden. Den gangen var vi 20 unger. Nå er vi 100. Og det er unger fra hele bygda, smiler hun.

Hvorfor Bø har så mange aktive turnere i forhold til innbyggertallet, er hun ikke sikker på. Men hun tror at mange foreldre i bygda ser verdien av å benytte seg av tilbudet.

- En del ser nok nytten av at ungene får utfordre seg selv. Dessuten er det ikke alle som ønsker å drive med ballidrett. Og så synes vi det er stas at vi har fått med en del gutter i en ellers jentedominert idrett, slår Trine Jevanord fast.