– Skadene av brannen var betydelige. Det har ført til at det har tatt lang tid å komme i orden. Vi må følge alle forskrifter for å kunne kjøpe fisk,  sier Torvanger til Vol.

Store konsekvenser

Ifølge konsernsjefen utviklet brannen seg kraftig.

– Det var en voldsom varmeutvikling, som førte til at gulv, en truck og mye produksjonsutstyr ble skadet. Det var enorme mengder røyk som gjorde at tusen kvadratmeter i produksjonslokalet ble nedsotet. Massevis av mikropartikler trengte inn i utstyr og diverse systemer, og gjorde det ubrukelig. Det har vært et betydelig oppussingsarbeid i etterkant, utdyper han.

Forsikringssak

Konsernsjefen er i ettertid glad for at det bare var materielle skader. Det kunne gått mye verre.

– Vi må bare prise oss lykkelige over at det ikke var personer i anlegget da brannen oppsto, sier han.

På spørsmål om hvor store økonomiske tap konsernet har hatt i forbindelse med brannen, svarer Torvanger:

– Alt jeg kan si er det er snakk om et betydelig forsikringsoppgjør, sier han.

Årsaken til brannen er fortsatt ikke helt klar.

- Det vi vet er at trucken som begynte å brenne, ikke sto til opplading. Noe mer vet jeg ikke, sier han.

Uviss fremtid

I likhet med daglig leder Hans-Eirik Olsen, gleder Torvanger seg over at produksjonen ved anlegget i Steinesjøen snart er i gang igjen. For en uke siden ble det kjent at Sunnmørsselskapet Norsk Sjømat og islandske Samherji øker eierandelene sine i Nergård, med henholdsvis 60,1 og 39,9 prosent. De to selskapene ønsker blant annet å satse enda mer på bearbeiding av hvitfisk i Nord-Norge.

– Det er viktig å presisere at dette ikke er snakk om et oppkjøp, begge er eiere i dag. Eksakt hva dette har å si for konsernet, er for tidlig å si, slår Tommy Torvanger fast.

Produksjonen kan for øvrig starte i slutten av denne måneden.