–  De fleste turistene kommer fra Sverige. Og så har vi en del fra Tyskland og noen fra andre land, sier Christian Karlson.

Han er guide hos Vesterålen Apartment og har blant annet ansvar fisketuristene i anlegget, som er lokalisert i Klaksjord i Bø. Svensken forteller at turistene har litt ulike preferanser hva fiske angår.

–  Noen vil for eksempel fiske på dypet i Eidsfjorden, mens andre ønsker å fiske i selve havet, sier han.

- Spennende reisemål

Hvorfor mange nettopp tar til turen til Bø og Klaksjord for å fiske og å være turist, tror Karlson har flere forklaringer.

–  For mange er det nok et forholdsvis nytt og spennende reisemål, og enkelte vender også tilbake etter å ha vært her tidligere. Og så handler det også om at fisking er en sport der man både kan utfordre seg selv og koble av samtidig, sier han.

Tegnet treårskontrakt

Svein Bruun, som har det daglige ansvaret for turistanlegget Vesterålen Apartment, forteller at inneværende sommersesong er den første hvor det satses på turistfiske.

–  Siw Steffensen og Erik Pedersen som eier stedet, har tegnet en treårskontrakt med den svenske turoperatøren Nordic Sea Angling, med spesielt søkelys mot turistfiske. Satsing på fisketurisme er ikke noe nytt verken i Bø eller andre steder i Vesterålen, men det er første gangen Vesterålen Apartment går såpass tungt inn i dette, sier Bruun.

- Renere luft

Ifølge Bruun har Nord-Norge stadig blitt satt mer på kartet når det gjelder både turisme og fiske.

–  I den anledning er Nord-Norge blitt et av de mest populære områdene i landet. Mange kommer fra større byer og tettere strøk. De trekkes mot renere luft og rent vann. Og mange vil til Vesterålen, som har stort potensial. Årsaken til at vi gjør dette er at markedet er stort, fordi mange ønsker å komme til regionen og Bø, forklarer han.

Fortsetter med Nordlysturisme

Vesterålen Apartment har derimot ikke planer om å gå fullstendig over til fisketurisme.

–  Det er bare i sommersesongen. I vintersesongen fortsetter vi med Nordlys-turisme, tillegg til mindre kurs og møtevirksomhet, noe vi har holdt på med en stund, sier Bruun.

I et intervju med VOL i starten av februar i år, fortalte Bruun at anlegget i Klaksjord var godt i gang med å bli oppgradert. Nå, to måneder senere, nærmer den oppgraderingen seg slutten.

–  Planen er å være ferdig om en måneds tid. Da vil vi få utvidet kapasitet slik at vi totalt kan tilby 30 sengeplasser. I tillegg har vi fått eget sløyeanlegg og fryselager, understreker han.

Fullbooket

Interessen for å booke seg inn hos Vesterålen Apartment har generelt vært stor i sommersesongen. I år, der den nevnte satsing på fisketurismen står i høysete, har pågangen vært særlig stor.

–  Det er allerede fullt. Vi har faktisk ikke noe ledig før i slutten av september, slår Svein Bruun fast.