Coop Prix-bygget på Straume ble lagt ut for salg i februar i år, med en takst på 8,5 millioner kroner. Mange interessenter fra store deler av landet har vist interesse. Nå er bygget i ferd med å bli solgt.

– Vi er inne i en salgsprosess. Det er oppnådd enighet om pris, men det er en del forbehold som må drøftes før handelen er hundre prosent, sier Martin Tjærandsen i Nord-Megler til VOL.

Aktør utenfra

På spørsmål om hva salgsprisen blir, vil han ikke gå i detaljer, men bekrefter at den ligger noe under takst. Tjærandsen vil heller ikke fortelle hvem det er som ønsker å kjøpe bygget. Men bekrefter at det verken er noen fra Bø eller Vesterålen.

– Det er en aktør utenfra regionen. Denne aktøren har en del andre eiendommer som er utleid til Coop og har derfor et godt samarbeid med kjeden. Den potensielle kjøperen har gitt uttrykk for at eiendommen er interessant, sier megleren.

Tjærandsen har tidligere uttalt at han foretrekker en lokal kjøper, fordi en slik muligens vil ha større forutsetninger for å utvikle bygget videre. Hva sier han nå, når den potensielle kjøperen verken er lokal eller regional?

– Jeg tror at kjøperen vil gjøre det bra. Som sagt så eier de allerede flere Coop-eiendommer og har god erfaring. Dette er profesjonelle eiere som kan  det å drive næringseiendom. Jeg er veldig trygg på at det skal gå bra, sier han.

Lang ventetid

At eiendommen har lagt ute for sag i nesten fem måneder før det ble bevegelse, er ikke uvanlig når det gjelder næringseiendommer.

– Å kjøpe en næringseiendom er ikke det samme som å kjøpe et hus, der nærhet til skole og andre ting er vesentlig. Det er først og fremst inntektsstrømmen som er interessant. I tillegg skal det klaffe med preferanser, og da tar det gjerne noe lengre tid, understreker megleren.

-Veldig attraktivt

Coop Prix-bygget på Straume eies av Coop Nordland, som driver kommunens største dagligvareforretning, Coop Prix. Flere andre bedrifter holder også hus i den 2.785 kvadratmeter store bygningen, inkludert Taxi-sentralen, revisor, blomsterbutikk og naturterapi. I tillegg leies deler av lokalet ut til Bø kommune og Bø Revmatikerforening.

Tjærandsen har tidligere uttalt til VOL at det særlig er en faktor som gjør bygget ekstra attraktivt for potensielle kjøpere.

– Langtidsleiekontrakten med Coop gjør det veldig attraktivt. Mange aktører ser nok på den som en form for sparing, sier han.

Ikke opptatt av geografi

Ordfører i Bø kommune, Sture Pedersen, synes det er positivt at næringsbygget er ettertraktet, men er ikke så opptatt av om det er lokale, regionale eller aktører fra et annet sted i landet som til slutt kjøper bygget.

– For meg er ikke det så viktig. Det som betyr noe er at aktøren eller investoren, ivaretar bygget på best mulig måte og utvikler det til beste for Bø. Da spiller det ingen rolle hvor i landet de kommer fra, så lenge de er profesjonelle, uttalte han til VOL tidligere i vår.

I likhet med Tjærandsen, håper Pedersen at kjøperen kan bidra til å utvikle bygget til noe mer enn det er i dag.

– Det er et bygg med potensialet, med en flott Prix-butikk i sentrum. Men kanskje en ny eier kan bidra til å gjøre bygget enda mer attraktivt for innbyggerne og på den måten bidra til samfunnsutviklingen. Mulighetene er i alle fall mange, slår han fast.