– Mange har spurt etter en mulighet for å sitte ute i finværet. Nå får de den muligheten, sier innehaver ved YX i Straumsjøen, Ken-Hugo Larsen.

Han hadde egentlig planer om å bygge i fjor, men det lot seg ikke gjøre.

– Da hadde jeg rett og slett ikke tid. Det var alt for mye å gjøre her, sier han.

River tilbygg

For å få plass til plattingen og at den ikke okkupere for mye av uteområdet, skal Larsen rive tilbygget som i dag utgjør deler av kafeen.

– Jeg skal fjerne tilbygget for å få plass rundt hjørnet, ved siden av vaskehallen. Det stjeler mye plass, sier han.

Larsen, som er svært handy av seg, skal selv stå for ombyggingen.

– Det er ikke økonomi til å hente inn folk. Men jeg har snekret og bygget såpass mye at jeg kan ordne det selv, med litt hjelp fra slekt og venner, forteller han.

For få plasser

Per i dag finnes det bare en mulighet for å sitte ute ved YX i Straumsjøen, på trebenken inntil vegen mot Steine.

– Den står plassert litt langt vekk fra stasjonen og det blir for langt å gå for mange. Dessuten blir den fort opptatt. Vi har fått flere henvendelser, særlig av motorsyklister som er lystne på å sitte ute for å ta seg en is eller en burger. De har hatt lyst til å stoppe, men har ikke kunne gjort det fordi det rett og slett ikke har vært plass. Det ønsker vi å gjøre noe med, slår Larsen fast.

– Vi har fått mye skryt for maten, så behovet ligger der tydeligvis, sier han.

Vil satse mer på mat

I tillegg til å utvide med flere sitteplasser, har også Larsen en plan om å satse enda mer på mat og i den forbindelse utvide kafeen inne.

–  Matsalget har økt den siste tiden og noe vi vil satse på fremover. Og da er det også viktig å ha mange sitteplasser, både inne og ute, i alle fall om sommeren. Men selve utvidelsen av kafeen ligger litt lenger frem i tid, sier han.

Det gjør derimot ikke byggingen av plattingen som etter planen skal ferdigstilles i løpet av sommeren.

– Jeg jobber så raskt jeg kan, men målet er å bli ferdig i løpet av juli. Problemet er bare at døgnet har 24 timer i døgnet, slår Ken-Hugo Larsen fast.