Eide Butikkdrift har søkt Bø kommune om 150.000 kroner i tilskudd til et reiselivsprosjekt, samt 750.000 kroner i lån til investeringer i reiselivsanlegg, fremgår det av sakspapirene til torsdagens formannskapsmøte i Bø.

Ifølge sakspapirene ønsker selskapet nå å investere over 18 millioner kroner i nytt butikkbygg. De vil også satse på reiseliv, med to utleieenheter, servicebygg og sykkelutleie i tilknytning til den nye butikken.

Etter det VOL erfarer skal satsninga også innebære drivstoffanlegg.

– Jeg liker det ikke. Det kan ødelegge for oss andre, sier Torstein Willassen i Bunker Oil på Straume.

Han mener at det egentlig bare er marked for én bensinstasjon i Bø.

– Volumet som blir fylt er ikke større enn at det hadde vært tilstrekkelig med en stasjon. Jeg mener det ikke er behov for flere pumper, sier han.

Frykter ikke konkurranse

Willassen frykter likevel ikke eventuell konkurranse fra bensinpumpene på Joker-butikken på Eide.

– Jeg gjør det såpass bra at jeg klarer meg uansett. Men dersom dette blir realitet kommer jeg til å svare. Da kan det hende at jeg begynner å tilby noen av varene som Joker Eide har, som for eksempel mat. Jeg har syv mål med tomt og har plass til å bygge ut om nødvendig, sier han.

Vurderer å selge matvarer

Mens han hadde en god del matvarer i butikken tidligere, har ikke Willassen så mye igjen i dag.

–  Jeg selger blant annet litt kjøtt og fisk, noe det går en del av. Men så er det også kvalitetsvarer. Jeg var faktisk en av de første i bygda som begynte å selge matvarer, sier han.

VOL har ikke lyktes i å få en kommentar fra daglig leder ved Joker Eide, Beate Ingebrigtsen, i sakens anledning.

Rådmannen innstiller på at søknaden om tilskudd avslås, da det som hovedregel ikke gis tilskudd til investeringer, men råder politikerne til å gi et lån på 500.000 kroner til reiselivsanlegget, forutsatt at prosjektet fullfinansieres.