– Vi er fortsatt i forhandlinger, alle detaljer er ennå ikke på plass, sier daglig leder Jan-Arne Skog i en kommentar til Kyst og Fjord.

I intervjuet understreker Skog også at han ikke tror at eierskifte til medføre vesentlige driftsendringer.

Best løsning å kjøpe

Konsernleder i Lerøy Norway Seafoods,Thomas Farstad, sier at konsernet er godt tilfreds med samarbeidet de har hatt med Skårvåg fisk.

– Vi har vært veldig fornøyd med det samarbeidet vi har hatt, og kunne ha tenkt oss å fortsette med det. Men når det var sånn at det var snakk om at det kunne bli avviklet, eller solgt til andre, ble løsningen å kjøpe det, sier Farstad til VOL.

Kan ta tid

Han vil ikke opplyse om hvor mye Lerøy har betalt for Skårvåg Fisk.

Farstad oppfatter at kystflåten trenger mottaket i Bø. Det er stor aktivitet der i vintersesongen, og Farstad anslår at de landes om lag 1 000 tonn torsk der. Resten av året er det lite aktivitet.

Selskapet ønsker på sikt å forsøke å utvikle mottaket slik at det skal kunne kjøpe fisk også fra større fartøy. På kai- og sjøsida er anlegget tilrettelagt for dette, men det må gjøres noe med bygg og utstyret på land.

– Det kan ta litt tid før vi kommer dit, men vi vil se på muligheten for å utvikle det, sier Farstad til VOL.

Ingen andre planer

Lerøy har foreløpig ingen andre planer om oppkjøp i regionen.

– Men vi kjøper stasjoner for fisk der kystflåten trenger det. Hvordan det blir fremover er for tidlig å si, men vi jobber med å utvikle det nettverket vi har over hele kysten, sier Farstad.