Dronningen ankom Vesterålen og Nyksund med Kongeskipet mandag formiddag. Dagen brukte hun blant annet til å besøke kunstgalleri og ellers nyte dagen i flotte omgivelser. Visitten er i privat ærend og derfor ikke noe som Kongehuset har regi på.

De fleste har nok fått med seg at dronningen er en ekte vesterålspatriot og at hun har vært i regionen ved flere anledninger tidligere. Både i privat øyemed, men også i embets medfør.

For to år siden var hun her i forbindelse med åpningen av sin egen kunstutstilling på Galleri Jennestad i Sortland. Da åpnet hun også Friluftsgalleriet i Bø. I fjor, for eksempel, gjorde hun noe atskillig mer luftig. Da tok hun turen opp på 530 meter høye Stortinden for å innvie landets første dronningvarde. Hva det er med Vesterålen som appellerer så intenst til Hennes majestet, er ikke godt å si. Sannynsligvis er det en kombinasjon av natur og kultur, forhåpentligvis i skjønn forening.

Kongeskipet ankret opp utenfor Skogsøya i Øksnes tirsdag. Foto: Steffen Nilsen

Tirsdag kveld ble fortsatt både hun og skipet observert flere steder i regionen. Blant annet lå skipet lenge ankret opp utenfor Skogsøya i Øksnes. Mandag kveld ble Kongeskipet observert på vei mot Bø. Etter det VOL har fått fortalt skal skipet ha ankret opp i Jørnfjorden for natten. Og hvem vet? Kanskje dronningen har planer om å tilbringe enda et døgn i Vesterålen?