I forrige uke ble det montert opp et toalett på rasteplassen på vestsiden av Ryggedalstunnelen i Bø. VOL har blitt kontaktet av flere som har kommet til et tett og overfylt toalett.

En av dem er Lars Hadsel Hansen, som kom kjørende fra Bø søndag ettermiddag.

– Vi stoppet på rasteplassen og stusset litt på da vi skulle benytte toalettet. For det første var det helt tett og ikke mulig å bruke. For det andre var det merket som handikap- toalett, noe som er rart med tanke på at det er stor avstand mellom bakken og døra. Dette stedet er jo det første man kommer til når man kjører inn i Bø kommune og det burde stå bedre til enn dette, sier han til VOL.

Ikke klar til bruk

Prosjektleder i Statens vegvesen, Magne Berg, forteller at toalettet ikke er klart til bruk ennå og at det er årsaken til de synlige manglene, i tillegg til at toalettet er tett.

– Det gjenstår en del graving i forbindelse med fundamentet og deretter må vi koble til vann. Så lenge vi ikke har gjort dette, sier det seg selv at toalettet ikke er ferdigstilt, forteller han.

– Burde det likevel vært bedre merket, med et infoskilt, om at toalettet ikke kan benyttes?

– Døra var opprinnelig låst, men noen har brutt den opp. Det har tydeligvis ikke vært nok. Nå har vi satt en planke over for å tydelig illustrere at det er stengt, sier han.

Berg kan ikke med sikkerhet si noe om når toalettet er hundre prosent ferdigstilt.

– Det er vanskelig å si. Jeg håper at vi får ordnet det så raskt som mulig, sier han.

– Rart

Ordfører i Bø, Sture Pedersen, har liten forståelse for dem som ikke forstår at toalettbygget er under konstruksjon.

– For meg er det rart at folk ikke ser at toalettet er uferdig. Det burde for eksempel være opplagt når man ser bygget, som er merket med handikappskilt og likevel har stor avstand fra bakken og opp til døra. Der kommer det etter hvert opp en rampe, sier han.

– Må ta selvkritikk

Pedersen er mest opptatt av den positive siden ved at rasteplassen får et ordenlig toalett.

– Det er bra at det kommer på plass, noe vi må glede oss over. Men jeg synes at de som har brutt opp den låste døren og likevel tatt det i bruk når det har vært så opplagt at det ikke har fungert, må ta selvkritikk. Det synes jeg nesten er litt flaut. Noen ganger det litt rart hva mennesker kan få seg til å gjøre, sier han.

Hadsel Hansen sier han ikke var klar over at toalettbygget fortsatt er under bygging. Likevel mener han at det burde vært satt opp et skilt som informerte om nettopp det, for å rydde alle misforståelser av veien.

– Jeg mener at det hadde det vært det beste. Da hadde det ikke vært noen tvil, slår han fast.