– Jeg er stolt over at Reginedagan har bygget seg opp til å bli såpass stort som det har blitt, sier Pedersen.

Søndag går det offisielle startskuddet for Reginedagan i Bø. I løpet av den kommende uka arrangeres det en rekke aktiviteter i kommunen, som skal være med å markere at det det i år er 150 år siden forfatteren Regine Normann, ble født.

– Lager samlingspunkt

Ordføren gleder seg særlig over at Reginedagan stadig har vokst og blitt stadig større.

– Reginedagan har blitt en festival som har satt Bø på kartet sammenlignet med andre festivaler rundt om i landet. Jeg synes også det er veldig positivt at stadig flere i kommunen kaster seg på og legger arrangementer samtidig som festivalen finner sted, som for eksempel Vetten Opp, Bø Retro og fiskekonkurransen i Hovden. På den måten blir festivalen et enda større samlingspunkt. Mange legger også ferien hit i forbindelse med arrangementet og bidrar til at det også blir en stor møteplass, sier Pedersen.

– Har satt Bø på kartet

På sine mange ferder utenfor regionen har ordføreren inntrykk av at stadig flere har fått øynene opp for både Regine Normann og selve arrangementet.

– Regine Normann har selvsagt vært viktig for Bø, men forfatterbidragene hennes i eventyrsjangeren, strekker seg mye lenger. Hun har satt Bø på kartet, men har også nådd mye videre ut, slår han fast.

Søndag er det som nevnt duket for den offisielle åpningen av årets utgave av Reginedagan. Den finner på ved Friluftsgalleriet ved Bø Museum.