– Det er kjempegøy å være her, fordi vi kan lage båt. Det var enkelt, men jeg måtte ha litt hjelp, sier Oskar Olaisen.

Fjølbåt

Sammen med Alexander Rabben Holst og Kristoffer Robertsen Lihaug, de tre av mange barn- og unge som hygget seg i Steinesjøen. Da tok en liten prat med trioen, holdt det på å sysle med hver sin fjølbåt som var håndlaget bare en liten stund tidligere.

– Jeg synes ikke det var vanskelig å lage båt, det gikk veldig lett, sier Robertsen Lihaug.

– Det verste var egentlig å treffe spikeren når vi skulle lage den, supplerer Rabben Holst.

Guttene forteller at det ikke ble skuffet da det var tid for å sjøsette båtene. Selv om de var festet til en snor, for å unngå at de forsvinner ut på åpen sjø, var flyteegenskapene gode.

Sosialt

Familiedagen, som er en del av Reginedagan, bruker alltid å trekke mye folk. Slik var det onsdag også.

– Dette er jo, som arrangementsnavnet tilsier, en familiedag. Folk kommer hit først og fremst på grunn av det sosiale. Her treffer man mye kjentfolk og kan ta seg en matbit. Samtidig er det mange muligheter for å holde ungene i aktivitet, sier Ole Johansen, som er sekretær i Bø Kystlag.

Båttur

Flere benyttet seg av muligheten til å ta seg rotur under rolige omgivelser, med kyndig veiledning. Det mest populære innslaget var definitivt fjølbåtstasjonen der barna fikk utdelt noen plankebiter som til slutt skulle bli en enkel båtkonstruksjon.

Å treffe spikeren med hammeren var ikke enkelt for alle, men da var det godt å få hjelp fra en av Kystlagets erfarne medlemmer. I tillegg til de mange aktivitetene, var det også musikk å bekomme. Det sørget Tonje Unstad for, som holdt barnekonsert i fullstappet sal.