– Forholdene er ekstra ille. Veien er i så dårlig forfatning at den burde vær stengt, sier Thom Thoresen.

Deler av Jørlandsveien har en rekke slaghull, i ulike størrelser. Å kjøre med bil forbi og over disse hullene, er ifølge Thoresen ren risikosport.

–  Kjør du litt uoppmerksomt der, slår du i stykker bilen. Man kan ikke kjøre mer enn to -tre kilometer i timen på de verste stedene, sier han.

Satt opp skilt

Flere en Thoresen har latt seg provosere av forholdene. Forleden ble det satt opp to skilt i hver ende av veien, der man kan lese følgende, under vegnavnet: Eventyrveien. I eventyrkommunen. Håll i håll.

– Det er ikke jeg som har satt opp skiltene, men de sier egentlig det meste, sier han.

Må gjøre noe

Thoresen bor vanligvis sørpå, men tilbringer ofte tid i Guvåg på sommeren. Den dårlige vegstandarden er han i og for seg vant med, men han mener at kommunen må ta grep.

–  Om sommeren er det ekstra ille. Man håper at det har blitt bedre for hver gang man kommer hit, men slikk er det ikke. Kommunen har kjørt på sand i nedre halvdel av veien, men det er ikke den verste strekningen. Nå må de gjøre noe, sier han.

Vurderer stenging

Når VOL tar kontakt med Einar Botnmark på teknisk i Bø kommune, er han klar over standarden på Jørlandsveien.

– Dette er en litt spesiell veg som tilhørte vegvesenet frem til i fjor. Egentlig er det en omkjøringsvei. Det er fullt mulig å kjøre rundt og i så måte finnes det gode alternativ. Men dette er heller ikke en vei med stor gjennomfart siden det bare bor tre-fire beboere der, sier han.

Kommunen har likevel ikke tenkt å sitte på sidelinja og la veien forvitre enda mer.

– Det kan hende at vegen faktisk blir stengt til slutt, slår Einar Botnmark fast.