Daglig leder og majoritetseier i Egil Kristoffersen & Sønner, Eva Kristoffersen. (Arkivfoto)

Første spadetak for det nye notbøteriet i Jennskaret i Bø ble tatt 19. juli i år. Snart står grunnen ferdig støpt og etter at selskapet fikk godkjent byggestart for det av bygget som skal over bakken, kan de starte med det så snart støypinga er ferdig.

Les også: Investerer i forflåte og nytt notbøteri

Kristoffersen er fornøyd med fremskrittet.

– Alt har gått etter planen så langt og vi er i rute. Byggleder har gjort an kanonjobb så langt og vi ser ingen grunn til at vi ikke skal være i hus til 30. april som planlagt, sier Kristoffersen.

10 kontorplasser

Det nye bygget koster omlag 50 millioner kroner.

Det blir høyt under taket, med ordentlig kran og notrulle, som skal lette jobben for de som arbeider med dette.

– Nå står mange ute og jobber med nøter. Det vil vi vekk fra. Vi investerer i bedre arbeidsvilkår for de ansatte.

Bygget blir på 2100 kvadratmeter og skal stå ferdig 30. april neste år. 600 kvadrat skal brukes til 10 kontorer og ny administrasjonsfløy. Lier-entreprenøren Thermica, som har spesialisert seg på bygg for fiskeindustrien, har totalenterprise på prosjektet, men oppdragsgiver har stilt krav om bruk av lokale underleverandører. Ottar Bergersen & Sønner står blant annet for grunnarbeidet.

Utfordrende 2016

Regnskapet for 2016 viser et utfordrende fjorår for oppdrettsselskapet Egil Kristoffersen & Sønner. Laksesykdom i 2015 gjorde at mye fisk måtte destrueres for å unngå spredning, og i mars i år ble det slaktet fisk i Jennskaret for første gang på ni måneder.

Selskapet opplevde på grunn av dette en kraftig reduksjon i omsetningen i fjor, med en nedgang i driftsinntektene fra 238 millioner kroner i 2015 til 131 millioner kroner i 2016. Driftsresultatet forbedret seg imidlertid med nesten ti millioner kroner, fra 39 millioner i driftsresultat i 2015 til 48 millioner kroner i 2016, hovedsaklig på grunn av høyere laksepriser.