Koret som kommer til Bø i november består av omlag 25 sangere i aldersgruppen 17-25 år. Det norske jentekor består av håndplukkede jenter som har vært gjennom et mangeårig og omfattende opplæringsprogram og opptaksprøver melder Bø Musikkforening i ei pressemelding.

De har vunnet mange priser i konkurranser og på festivaler i såvel inn- som utland. Mye av stoffet de framfører er spesialskrevet for koret av noen av Norges fremste komponister, men de framfører også tradisjonsstoff og alt fra de enkleste viser til ganske krevende arrangementer.

I Bø skal koret opptre i konsert og samspill med Ole Edvard Antonsen med band, solistene Stine Hole Ulla og Didrik Solli-Tangen samt arrangøren Bø Musikkforening.

– Dette blir eneste opptreden for koret i Vesterålen. Det norske jentekor skal ikke følge Ole Edvard Antonsen på hans julekonserter rundt om i landet. Korets høye beskytter er H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit. Bø Musikkforening kan love et par minneverdige timer i Bøhallen. Vi gleder oss stort til å få oppleve dette koret i samspill med Ole Edvard Antonsen og de andre aktørene lørdag 18. november, skriver foreninga.

– Magisk

Bø Musikkforening har lagt ut 600 billetter for salg, og regner med fullt hus.

– Repertoaret er ikke helt klart i dag, men en ting er vi nokså sikre på: Vi avslutter med “Deilig er jorden” som allsang. Tenk deg: Publikum reiser seg og synger med Bø Musikkforening, Det norske jentekor og solistene Ole Edvard Antonsen med band, Stine Hole Ulla og Didrik Solli-Tangen. Det må bli magisk! Det vil bli magisk,skriver musikkforeninga i pressemeldingen.