– Vi er kjent med at Bjørkengen Gård kanskje legges ned ettersom Tiu ikke lenger har økonomi til å ha et tilbud til oss og hestene. Vi som skriver dette brevet er 18 stykker som i mange år har hatt Bjørkengen Gård som det største lyspunktet i et ellers slitsomt liv. Vi har alle problemer med mental helse og mange sliter med alkohol, slik starter et anonymt brev som ble sendt ordfører i Bø kommune, Sture Pedersen, i forrige uke.

Nav i Bø har i flere år brukt Bjørkengen Gård som et tilbud til utsatte brukere, men nå har den statlige finansieringen av denne type tilbud opphørt og dermed finnes det ikke penger lenger. På Bjørkengen Gård har brukerne fått være med å hjelpe til med hestene på gården.

- Bør lytte

Driver av Bjørkengen Gård, Tiu Similä, synes kommunen bør lytte til hva brukerne av tilbudet hennes har å si.

-    Mange av disse menneskene mangler noe å fylle dagen med, men her har de fått et tilholdssted og noe å holde på med. De som har vært her blir ikke prioritert av noen, men de har mye å bidra med og de kan være en ressurs for hverandre.

Etterlyser mer aktiv holdning

Similä forstår at kommunen har fått mindre penger å bruke på hennes tilbud etter at den statlige støtten falt bort, men hun etterlyser også en mer aktiv holdning fra kommunen til å finne nye måter å skaffe finansiering på.

- Det er ikke mange av de som arbeider på kommunen som har vært her og sett. Jeg skjønner at kommunen ikke har mye penger, men det kan jo være at det finnes muligheter for kommunen til å søke støtte fra fylkeskommunen eller andre.

Ordføreren vil møte brukerne

Mottaker av brevet fra de bekymrede brukerne, ordfører Sture Pedersen, er slettes ikke avvisende. Han vil gjerne høre hva tilbudet på Bjørkengen har å si for brukerne.

- Det kan jo være ting som vi ikke vet som de vet, så vi vil gjerne snakke med dem. Men det hadde vært en fordel om dette ikke kom anonymt, så jeg oppfordrer dem til å ta kontakt med meg slik at vi kan være i direkte dialog, sier Pedersen.