– Har du vært noe på fjellet i det siste da?

– Nei

– Nei vel, men det er jo bra å bare ta det med ro også da.

– Jo.

– Hva med julegaver da? Har du begynt å handle noe julegaver?

– Nei.

– Handler du kanskje ikke så mye julegaver?

– Nei, bare til de nærmeste.

– Ja, det blir jo fort så dyrt. Også vet man ikke hva folk ønsker seg alltid, så det er jo ikke så greit. Hvis man skal sende ting så blir det jo enda dyrere, så jeg har funnet ut at det er like greit å gi folk en penge sånn at de kan kjøpe seg det de vil for den pengen. Det tenker jeg da.

– Ja.

– Har du noen planer for mandagen da?

– Nei.

– Men du skal vel spille radiobingo?

– Ja, det skal jeg.

– Ja, for du har bingoblokka klar tenker jeg. Det er 75 000 kroner i førstepremie? Hva vil du bruke dem på hvis du vinner?

– Nei, jeg vet ikke.

– Nei, det kan være vanskelig å forestille seg. For det er jo en fin sum. 75 000, det hadde vært ganske bra å vinne en sånn sum.

– Ja.

Nok prat

Elly Annie Hansen sitter i radiostudioet på Vinje i Bø og småprater med en innringer som skal delta i gjett lyden-konkurransen. Innringeren fra Melbu er ikke så veldig meddelsom, men det virker ikke som om det gjør noe for Elly. Hun prater om løst og fast, mest løst kanskje, med imponerende pågangsmot.

Elly kunne trolig småpratet med en stein i en hel formiddagssending, for dette kan hun. Hun har jo tross alt småpratet på Radio Bø i tre tiår og alle har et forhold til Elly. Derfor er det litt rart at hun denne mandagen har nest siste arbeidsdag.

OVERRASKELSESKOMITEEN: (f.v) Ole Johansen, Vanja Olsen, Andrea Stricksner og Arne Osnes med Elly Annie Hansen. Foto: Vegard Mahle Aas

Overrasket på direkten

Utenfor studiodøra står Ellys kolleger og tripper, men det vet ikke Elly. De har blomster og gaver og er akkurat på vei inn i studioet for å overraske Elly på lufta. Styreleder Arne Osnes går først inn og resten av opptoget følger på og Elly får plutselig noe nytt å snakke om.

Mens hun får overrakt gavene rapporterer hun fortløpende hva som foregår i studioet og hvem som er der, men hun stusser litt på han ukjente VOL-journalisten som også er med. Hvem er han for en? Elly konkluderer med at han der skal hun ta med seg hjem når de er ferdig.

– Jeg kommer til å gå igjen her jeg

Dette er ikke første gang Elly har meldt at hun pensjonerer seg. Nei, det har hun gjort flere ganger tidligere, men nå påstår hun at hun mener alvor. Hun kommer i alle fall til å holde en lavere profil enn tidligere, men å helt borte fra Radio Bø kommer nok aldri Elly til å bli.

– Jeg kommer til å gå igjen her jeg, konkluderer hun.

Styreleder Arne har begynt å se seg om etter Ellys etterfølger selv om han innser at det er en umulig oppgave.

– Nei, det finnes ingen som Elly, men vi finner nok noen som kan gjøre en god jobb, sier Arne.