Det er ikke mye som minner om førjulstid denne mørke høstkvelden i november, men inne i Bøhallen syder det av forventning. Folk koser seg med kaffe og kaker, prøvesmaker Bø-vinen og prater kjenning.

«Forventningene i år er skyhøye» stråler Gunnbjørg Tobiassen. Hun fortsetter entusiastisk: «Jeg er støttekontakt for en kar som er veldig glad i konserter, så vi var blant de første som kjøpte billetter. Forventningene i år er om mulig enda høyere enn tidligere, det skal bli spennende å høre koret. Jeg har vært på alle de tidligere konsertene og det har vært veldig bra. I år skal vi også smake på den nye Bø-vinen før konserten!»

Fylt til trengsel

Det er trangt om plassen i Bøhallen denne kvelden, og ordføreren kunne i velkomsttalen sin fortelle at det var rundt 700 solgte billetter.

På scenen var det på det meste 65 aktører, med kor, orkester, band og de tre hovedpersonene. Taket ville nesten løfte seg da Ole Edvard entret scenen og tryllet fram vakre toner fra trompeten. «Musikk er en viktig stemningsskaper som snakker rett til sjelen, mens ordene i teksten snakker til intellektet» innledet han. Snart hørtes vakre triller og Stine Hole Ulla kom opp på scenen. Alle gode ting er tre, og etter at Stine hadde trollbundet publikum med sin klokkeklare stemme, fikk hun selskap av Didrik Solli-Tangen. Da Ole Edvard annonserte at Didrik skulle synge «Anthem» fra «Chess» gikk det et sukk gjennom salen.

Artistene avløste hverandre, og brått ble publikum overrasket av vakker korsang fra bakre del av salen. Det norske jentekor, tidligere NRKs studiokor dukket etter hvert opp på scenen og bidro til å løfte konserten enda et hakk høyere enn folk trodde var mulig. Lovordene haglet da konserten var slutt og publikum forlot salen. Om det var til ære for gjestene fra sør vites ikke, men da konserten var slutt var himmelen opplyst av vakkert nordlys.

Verdt hver en krone!

På veien ut treffer jeg Bjørg Holten og Lilleba Alnæs Vik, bosatt på henholdsvis Sortland og i Djupvika. «Dette var helt fantastisk og verdt hver en krone», sier Bjørg ivrig.

Dette er fjerde gang jeg har hatt anledning til å få med meg «Desemberstemninger». Det er så godt at de kommer til Bø», sier Bjørg. «Ole Edvard er en av mine stjerner, og jeg gleder meg til å høre han flere ganger» fortsetter Lilleba. «Det var helt eventyrlig!».