– Jeg er sønderknust og jeg hadde ønsket at jeg hadde vært bedre på å finne en annen løsning. Dette stedet har vært som en magisk Mummidal hvor så mange gode mennesker og hester og andre dyr ble samlet, skriver finske Tiu Similä i et innlegg på facebook.

Jeg føler meg sviktet av NAV

Similä har drevet Bjørkengen gård siden 2006, og forretningsmodellen har vært å gi et tilbud til personer med psykiske belastninger på oppdrag fra NAV. Denne modellen ga Bjørkengen gård en stabil inntektskilde inntil sentrale myndigheter vedtok at NAV skulle satse på mer arbeidsrettede tiltak ovenfor denne brukergruppen. Omleggingen i NAVs politikk førte til at Similä og Bjørkengen mistet inntektsgrunnlaget og en gruppe med utsatte personer i Bø mistet tilholdsstedet sitt. Det ble protestert både fra Similä og brukerne, men det har ikke ført til endring i politikken.

– Vil ikke investere i de svakeste

– Jeg har hatt den mest meningsfulle jobben jeg kan tenke meg og jeg er så trist for at politikerne synes at dette arbeidet ikke er verdifullt og at ikke samfunnet ikke vil investere i å gi håp til mennesker som strever, skriver Similä.

Har hatt Bjørkengen Gård som lyspunkt i et ellers slitsomt liv

Similä har forsøkt å finne alternative måter å finansiere gården på, og det var en stund snakk om å henvende seg til turist-markedet, men det har ikke lyktes å bygge opp den virksomheten før pengene tok slutt.

Vet ikke hvor hun skal dra

Similä skriver at hun nå er nødt til å kvitte seg med hestene og forlate gården.

– Minnene kan i alle fall ingen ta fra meg og å tenke på dem gir meg mot til å gå videre. Jeg vet ikke hvor jeg skal ta veien for øyeblikket, men jeg tror det finnes en plass for meg, forhåpentligvis her i nord.