Politikerne i Bø har med ny kommuneplan vedtatt at det skal jobbes på høygir for å sette en stopper for befolkningsnedgangen i kommunen. Et viktig ledd i dette arbeidet er utvikling av næringsliv og nye arbeidsplasser, og i vår har politikerne i kommunen behandlet og vedtatt en strategisk næringsplan.

Bøfjerding Rune Eriksen ble denne uka ansatt i en treåring prosjektlederstilling for å følge opp planen og bistå næringssjef Arne Osnes.

- Bø sitt behov for næringsutvikling er så sterkt at vi er nødt til å satse på det. Det må vi gjøre både med bistand til etablerte, men også ved å være aktiv i å påvirke ny utvikling i egne arbeid, sier Osnes.

Små bedrifter

Næringslivet i Bø er preget av mange små bedrifter. I følge næringsplanen hadde Bø i 2012 kun to bedrifter med flere enn 30 ansatte. Den desidert største arbeidsgiveren i Bø er kommunen selv. Målet med næringsplanen som nå er vedtatt er å utvikle nye arbeidsplasser.

- Det er ikke nok å bare bevilge penger. Vi trenger kapasitet til å gjennomføre det arbeidet vi har vedtatt, derfor har vi ansatt Rune til å jobbe med dette, sier Osnes.

Ferdigstiller BØKS-prosjekter

Rune Eriksen er en av gründerne bak VOL.no, og nylig lanserte lovelo.no. Han kommer fra en prosjektstilling i Fiskeriparken på Myre.

- Nå vil jeg bruke min erfaring til å lytte til alle gode ideer, vise vei og være en rådgiver, sier Eriksen.

Han skal jobbe tett opp mot næringslivet i kommunen, og også ferdigstille påbegynte prosjekter som allerede er finansiert via BØKS.