– Sangen handler ikke akkurat om nissen eller den tradisjonelle julefeiringa. Julen er egentlig bare en som en handling i låten, i tillegg til at selve arrangementet har latt seg inspirere av julesjangeren. Dette er ikke den typiske julesangen om fred på jorden, selv om jeg bruer fraser som at engler daler ned i skjul. Egentlig handler sangen om et barns naive tro på livet, sier visesanger Julie Willumsen.

"Englekor" som slippes 24. november er den første musikken fra Willumsen siden forårets album "Ikkje vækk mæ før æ våkna".

Miniturné

I forbindelse med singelen legger Willumsen ut på en miniturne i Vesterålsturné fra 4. til 6.desember, i Dverberg Kirke, Hurtigrutens Hus, Myrheimen og Kultursalen i Bø.

– Det er lenge siden jeg spilte hjemme i Vesterålen, og jeg kjenner at jeg har klødd litt for å fare rundt i de andre kommunene enn Bø, forteller hun.

Lager ensomhetsalbum

Egentlig var det ikke en julesang hun skulle skrive, forteller visesangeren.

– Jeg jobbet med sanger til den nye platen min, "Puslespill", som skal slippes om et års tid. Det er et album som forteller historier om ensomhet. Da jeg skrev "Englesang" tenkte jeg på min lykkeligste tid som barn, som var julen jeg feiret sammen med søsken, foreldre og besteforeldre, sier Willumsen.

– "Englekor" passet ikke inn med de andre, mer triste sangene, så til slutt bestemte jeg meg for å gi den ut som en individuell singel, sier hun videre.