Den nedlagte avdelingen til Sortland Videregående på Bø har stått tomt i vel et år, men skal nå fylles med liv på nytt etter at Bø kommunestyre torsdag vedtok å bruke huset til voksenopplæring og utleie til gründere.

– Det er en bygning som er reist på dugnad av folk fra Bø, derfor har vi nå fått den tilbake fra fylkeskommunen siden skolen ble nedlagt. I dag vedtok vi hvordan bygget skal driftes og organiseres fremover, sier Tom Tobiassen, kommunestyremedlem (Ap/H).

Drahjelp

Ifølge Tobiassen skal det gamle skolebygget brukes til næringsformål, som en arena for gründere og voksenopplæring.

– Vi skal ikke konkurrere med ordinært næringsliv, men leie ut til dem som er i oppstartsfasen for å gi dem litt drahjelp. Det er et starttiltak, sier Tobiassen.

– For voksenopplæringen vil trolig dagens lokaler bli for trange om vi tar imot flere flyktninger, slik planen er. De vil få mye mer plass på den gamle skolen, fortsetter han.

Tobiassen forteller at det har vært stor enighet mellom politikerne i vedtakene som ble fattet.

Ubemannet turistinformasjon

Kommunestyret gikk også inn for å avvikle den bemannede turistinformasjonen i Bø

– Betyr det at dere går ut av det interkommunale samarbeidet om turistinformasjon?

– Nei, det var ikke det vi vedtok, sier Tobiassen.

Ifølge han skal bemanningen avvikles i løpet av 2015.

– Dette er en prioritering gjort fordi vi må vise forsiktighet med pengebruken, sier Tobiassen.

Oppblomstring på havna

Ifølge Tobiassen har det vært en positiv utvikling på havna i Bø, og kommunestyret gikk derfor inn for en reguleringsplan for hovedhavna, der det er lagt planer for forbedring av selve havnen og utvidelse av innseilingen.

– Vi ser at det er en positiv utvikling, både for industrien og fisket. Det har vært mange år med negative tall, men nå ser det ut til å snu. Det skal satses på nye båter og bedre havn, sier Tobiassen.

I tillegg vedtok kommunestyret i Bø også å fortsette det interkommunale samarbeidet med PPD.