Ifølge ei pressemelding fra Bø ungdomsskole håper elevene å selge så mange bøker at de kan komme seg på klassetur til London til sommeren. Arbeidet med boka har pågått i godt og vel ett år, og alle elevene har bidratt til boka.

Camilla Fredriksen, Anniken G. Johnsen og Hannah Olsen har vært redaktører. Åsmund J. Krey har vært prosjektleder. I tillegg har Patrik Eriksen vært en viktig støttespiller som grafisk medarbeider. Lokalt næringsliv har gitt mye støtte til prosjektet.

-I arbeidet med boka har vi lagt vekt på at de fleste råvarer skal være produsert i Bø. Vi har veldig mye matproduksjon i kommunen, både i landbruket, fiskeriene og i oppdrettsnæringen, sier prosjektleder Åsmund J. Krey til Vol.

Han understreker at arbeid med boka er gjort på fritiden, ikke en skoletime har gått med.

- For eksempel arbeidet vi med boka hele den første helgen etter at sommerferien startet, beretter Krey. I sluttfasen var det veldig mange arbeidstimer. Jeg tror vi talte opp 35 timer per medarbeider den siste uken, sier Krey.

Boka er trykket i et opplag på 1.600 eksemplarer.

- Vi håper at hele Vesterålen tar godt imot boka når vi kommer rundt for å selge, sier Krey.

Boka er på 128 sider og er fullspekket med gamle og nye oppskrifter. Den er illustrert med bilder av både mat og natur fra Bø.