Onsdag vedtok Bø kommune økonomiplan og budsjettfor 2015, som blant annet innebærer en utgiftsreduksjon på 7,5 millioner kroner.

Svein Helge Martinussen fra Venstre var klar på at økonomien må strammes inn.

– Vi bruker for mye penger og er nødt til å knipe inn. Vi har ikke penger i kommunekassen til å betale løpende utgifter.

Lånegjelden er høyere enn brutto driftsinntekter, og det er en gylden regel om at den ikke skal være det. Det er nesten som om vi har en sereptas krukke vi bare kan hente penger fra, uttrykte han.

Han foreslo også at kommunestyre tar opp lån på syv mllioner for å betale prosjekter og at lånetilskudd og momskompensasjon blir brukt til å betale gjeld.

– Jeg mener vi må selge oss ut av Vesterålskraft for å betjene gammel gjeld. Gjør vi ikke det, må vi finne pengene et annet sted, sa han.

– Mitt ønske er at man bør se på kraftlaga i Vesterålen, få dem fusjonert, og på den måten få eierandeler i større selskap. I den prosessen kan en kanskje få frigitt noen verdier, svarte ordfører Sture Pedersen.

Tor Andersen fra Senterpartiet, mente det er viktig å sette budsjettsituasjonen i perspektiv.

- Vi er i stand til å gi folket gode tjenester selv om det er stramt. Vi har omstillingsbehov på sju og en halv million, men de som skal behandle neste års budsjett, får nok en enda større utfordring, mente han.