På strekningen mellom Føre og Forøy, på tur til Straumsjøen, ble han forbikjørt av det som tydeligvis var en ekstra aggressiv bilist.

Ifølge 83-åringens kone stanset den andre bilen foran 83-åringen, og sjåføren kom ut og gikk mot 83-åringens bil. Han skal deretter ha revet opp døra og nærmest lempet den eldre mannen ut av bilen.

- Han mente at mannen min hadde blendet ham med langlysene og var helt vill, forteller kona hans til VOL.

Gikk løs på knapper og brytere

Den aggressive sjåføren var tydeligvis i det hevnlystne hjørnet, for inne i bilen begynte han å rive løs den ene ledningen etter den andre.

- Dashbordet ble nesten rasert. Han rev ut masse ledninger, som blant annet førte til at lysene sluttet å fungere. Skadene på kjøretøyet var betydelige, fortsetter kona, som tror at personen var ruspåvirket.

- Han må ha vært ruset. Normale folk oppfører seg ikke sånn, sier hun.

Etter at han var ferdig med å utføre hærverket, satte den fortsatt rasende mannen seg inn i sin egen bil og raste avgårde. 83-åringen ble liggende igjen i vegkanten. Etter hvert klarte han å kare seg på bena for han satte seg inn i den mørklagte bilen og kjørte videre mot Straume.

Fikk god hjelp

Da han kort tid senere ankom Shell fikk han hjelp av ungdommer som befant seg ved stasjonen.

- De var veldig hyggelige og hjalp ham med å ringe politiet, og å skysse han hjem, forteller kona. En av dem overtok nøklene til mannens bil, og leverte den neste dag til verksted. Her står den ennå, i påvente av nye deler.

I sjokk

Hun sier at mannen nærmest var i sjokk etter den svært ubehagelige episoden.

- Det er utrolig at en gammel mann kan bli utsatt for noe sånt, tenk for et sjokk det var for ham. Gjerningsmannen aner ikke hva slags påkjenning han har påført meg og mannen min, sier kona til 82-åringen.

Hun er likevel glad for at det gikk såpass bra som det gjorde.

- Det kunne jo gått enda verre, sier kvinnen.

Går for sakte

Kvinnen er ikke helt fornøyd med politiets opptreden i saken, fordi det går for sakte.

- Vi ville at politiet skulle komme hit, men fikk beskjed om at de ikke hadde kapasitet. De har riktignok fått den nødvendige informasjonen når det gjelder anmeldelsen. Men likevel, en uke etter hendelsen har mannen min fortsatt ikke skrevet under på anmeldelsen. Hvem har egentlig ansvaret for det? spør hun.

Kvinnen understreker at hun egentlig ikke ønsker å kritisere politiet for mye.

- Jeg hadde likevel håpet at prosessen gikk mye raskere. Og så skulle jeg ønske at politiet var mer synlige her i Bø. For det kan tydeligvis skje ting her også.

Operasjonssentralen ved Midtre Hålogaland politidistrikt bekrefter overfor VOL at de har fått henveldelse om saken, men at de foreløpig ikke har mottatt en formell anmeldelse. VOL har også vært i kontakt med regionlensmann Bjørn Johansen. Han var ikke kjent med saken, og kunne derfor ikke kommentere den ytterligere.