Mot slutten av 2013 lanserte Kristina R. Johnsen og Ingmar Wåhlberg månedsmagasinet Yderst i Bø. Ett år og 500 abonnenter senere har de bestemt seg for å gire opp antall utgivelser. Bø får nå sin egen ukesavis.

Det skriver medier24.com fredag.

Satser fullt ut

Yderst går fra 12 til 48 utgaver i året, og vil komme ut hver lørdag fremover. Avisen vil være abonnementsbasert, men også solgt i løssalg.

- Vi gikk i gang med et forsøksprosjekt i fjor, for å se hvordan en avis ble mottatt. Nå begynner vi å få dreisen på det, og bøfjæringene ser ut til å være svært glade for det. Så vi har bestemt oss for å satse på dette fullt ut, forteller Wåhlberg til VOL.

Håpet er at de med hyppigere utgivelser skal nå 1000 i opplag, slik at avisen blir kvalifisert til å få statlig pressestøtte.

- Ønsket er at vi etter hvert skal kunne skape fire faste arbeidsplasser i bygda, forteller han.

Mer aktuell

- Blir det noen endringer i avisen nå som den kommer ut ukentlig?

- Både og. Vi tar med oss en god del videre, som gode bilder og reportasjer, men vi går for en profil hvor vi nok blir noe mer aktuell, sier Wåhlberg.

Noe det også skal satses på er såkalt public journalism.

- Vi skal være ute blant folk og høre hva de er opptatt av. Vi skal også ha åpne redaksjonsmøter hvor folk kan delta og komme med innspill til hva vi bør skrive om. Dette gjør vi for å ha en aktiv dialog med folk, og for å spille en rolle i lokalsamfunnet, sier han.

Første utgave av ukesavisen kommer ut lørdag 24. januar.