Strømmen har gått flere steder i Vesterålen i forbindelse med ekstremværet. Klokken 14.40 gikk strømmen på Vik-linjen og Holmstadlinjen. Klokka 14 forsvant strømmen i Hognfjorden, Gullesfjorden og områdene Gombogen, Flesnes og Holand. De tre sistnemnde stedene må belage seg på å være strømløse til søndag, melder Vesterålskraft på sine hjemmesider.

- Omtrent klokken ett fikk vi meldinger om fleire feil i strømnettet flere steder i  Øksnes og Bø i Vesterålen. Vi har utfordringer med strømforsyningen på regionnettet, forteller Hallvard Pettersen i Vesterålskraft til VOL.

Han sier at kraftselskapet har flere folk ute for å løse problemet, men at det ikke er noen enkel jobb.

– Vi må hele tiden vurdere sikkerheten til våre folk. Det kan bety at det kan gå litt ekstra tid før vi får gjor noe med feilene, presiserer han.

Pettersen oppfordrer folk til å være forsiktige når de treffer på kabler og stolper som ligger i veibanen.

– Det kan være spenninger i dem, så vær forsiktig.

Strømmen har foreløpig gått på følgende steder i Vesterålen:- Hognfjorden (kabel over vei)- Gullesfjorden - Områdene Gombogen, Flesnes og Holand må belage seg på å være strømløse til i morgen.- Sørbygda i Bø (registerte feil på Søberg, Forøya, Fjærvoll og Steinsvika)- Nordsia i Øksnes (registrerte feil på Klo, Stø og Vedhøggan)- Eidsfjorden (mellomd Kildmyra og Frøskeland)I tillegg har er det store utfordringer med regionalnettet utover til Bø og Øksnes.