Åsand: Det var ved stranda Åsand flasken ble funnet. Stranda er kun tilgjengelig til fots eller sjøveien. Stedet det er snakk om er merket med rødt merke. Foto: Foto: Skjermdump Google Maps.

- Jeg ble ikke redd. Faren med disse flaskene er jo mer om de står inne i hus over tid, sier Hoseth Larssen og forklarer hvordan han kom over nettopp denne flasken.

- Jeg kom padlende og så noe i den fargen og formen som gassflaskene som er omtalt i media, i sanda inne på land. Jeg gikk i land for å få gjenstanden nærmere i øyesyn, fortelle Hoseth Larssen

Da han kom seg på land kunne han bekrefte at det nok var en slik gassflaske han hadde kommet over.

- Den var helt lik, så det var nok en av de som er farlig, forklarer han.

Hoseth Larssen vurderte ei stund å trekke flaska ut til sjøs og frakte den med seg.

- Jeg tenkte at jeg kunne dra den etter kajakken til en plass hvor de som skal hente letter kommer til. Åsand ligger litt ulendt til og en kan ikke komme seg dit med bil. Jeg ombestemte meg rimelig kjapt. Det har jo blitt sagt at en skal holde seg langt unna. Så jeg nøyde meg med å ta et bilde og la det være med det. Jeg rørte ikke ved den eller noe, men lot den ligge der for  å bli tatt hånd om av de rette folkene, sier han.

Hoseth Larssen meldte ikke fra til brannvesenet selv.

- Jeg gjorde ikke det, for det var tydelige ferske spor i sanda rundt flaska. Dermed antar jeg at noen allerede har gjort det.

Falt av skip

Torsdag meldte 110-sentralen i Bodø at det er gjort funn av propangassflasker langs hele kysten fra Finnmark i nord til Træna på Helgeland i sør.

Flaskene kommer opprinnelig fra et skip som mistet 630 gassflasker over bord et sted i Atlanterhavet i fjor.

Gassflaskene er gul-oransje propanflasker og inneholder brannfarlige gasser.

Brannsjef i Sortland, Ståle Rasmussen, fortalte VOL på fredag at gassflaskene vil bli hentet av brannvesenet og samlet sammen, slik at firmaet som har mistet flaskene etter hvert kan få de i retur.

Når brannvesenetet finner flaskene, blir det lagret i en sikker container, før de blir undersøkt etter påske.

Dersom noen oppdager flere flasker i Vesterålen, eller andre steder, oppfordrer brannsjefen til å ta snarlig kontakt med det lokale brannvesenet.