Skisse fra prosjektbeskrivelsen for det utendørs fotogalleriet ved bygdemuseet på Vinje.

På tunet til Bø bygdemuseum er det travle dager. Den gamle slåttemarka er omgjort til anleggsplass der det graves, hamres, bæres og støypes på hardingen. Prosjektet som ble vedtatt i fjor høst er nå under full gjennomføring, med absolutt deadline til dronningbesøket 24. juni.

Dronningbesøk

Det ser ikke kultursjef Katie Hanken mørkt på å få til, selv om hun innrømmer at den opprinnelige planen om å bli ferdige til høsten hadde passet litt bedre.

- Vi hadde nok muligheten for dronningbesøk i bakhodet da vi planla dette. Men at vi nå har fått 24. juni som frist gjør at vi har fått det litt ekstra travelt, sier Hanken, som sier det hadde passet aller best med ferdigstilling etter sommeren.

- Da hadde vi kanskje fått det grønnere i landskapet. Men vi må bare jukse litt og satse på plen på rull, ler kultursjefen.

Fotoutstilling

Prosjektet er en kombinasjon av en utendørs amfi/ scene og en permanent fotoutstilling av de 36 verkene i Skulpturlandskap Nordland. Fotoene er utlånt fra Skulpturlandskap Nordlands arkiv, og utvalget av bilder til utstillingen i Bø er gjort av den finske kunstkuratoren Maaretta Jaukkuri. Amfiet og scenen er tegnet av arkitekt Fredrik Lund.

Prosjektet har en ramme på 2,1 millioner kroner, og kultursjefen håper satsingen vil gi seg utslag for både lokalbefolkning og turisme.

- Vi tenker at Skulpturlandskap Nordland er et internasjonalt prosjekt kjent langt utenfor Norges grense, og at en samling av alle skulpturene i èn utstilling vil kunne bli en internasjonal attraksjon. Det er første gang alle verkene samles i en slik utstilling.

- I tillegg til en flott ny attraksjon for tilreisende, er det en utendørs scene som vi har bruk for til museets formål, til arrangement som Reginedagan og en rekke andre formål som gjør at området rundt museet blir enda mer brukt. Området er attraktivt som opplevelsesmål fra før, og vi tror skulpturparken gjør at det vil øke i attraktivitet.