57 prosent av innbyggerne i Bø er mot at Bø skal slås sammen med en eller flere av sine nabokommuner. Kun 19 prosent er for, mens 24 prosent ikke hadde noen mening om saken.

Undersøkelsen har snakket med 200 mennesker i Bø og har en feilmargin på 6,3 prosent.

Foran kveldens folkemøte om saken i Bø kommer det også frem at SV, Sp, Høyre og Ap sine velgere er rimelig samstemte i saken, mens Frp sine velgere er særs uenig med resten av kommunen.

Les også: Nei mann skal informere om kommunesammenslåing

Av Senterpartiet sine velgere er 75 prosent mot en sammenslåing og kun 15 prosent for. Sositalistisk Venstreparti sine velgere er klart mest skeptisk med hele 86 prosent mot og absolutt ingen av de spurte for. Venstrevelgerne er rimelig ubestemte med 49 prosent mot og 36 prosent for. Høyre og Arbeiderpartiet sine velgere har også en klar mening om saken. 62 prosent er mot mens kun 7 prosent er for. Av FrP-velgerne som er spurt er 68 prosent for sammenslåing, mens 16 prosent er mot. Resten er i kategorien vet ikke.

Sture enig med velgerne

Ordfører i Bø, Sture Pedersen er enig med velgerne sine i skepsisen til sammenslåing.

– Det som blir kjørt frem er at en større, robust kommune, skal gi bedre tilbud til den enkelte innbygger. Når folk synes at tilbudet som blir gitt i Bø og de øvrige vesterålskommunene er godt, skaper dette usikkerhet.

Han skjønnner også godt de som fortsatt sitter på gjerdet i saken.

– Jeg skjønner godt at en stor masse er usikker på dette. Flere må nok ta skylda for at det ikke er informert godt nok. BDO-rapporten er jo et eksempel på at man ikke har klart å få frem fordeler og ulemper, sier Pedersen.

Han håper at folkemøtet i kveld vil klare å synliggjøre hva som er alternativene. Samtidig er han klar på at han håper det snur sentralt og at hans kolleger i Vesterålen blir tydeligere.

– Det er stortingsvalget om to år som blir viktig, om man skal få snudd dette. Samtidig hadde jeg håpet at andre sentrale politikere i Vesterålen, gjerne mine kolleger, skulle være tydeligere på hva de mener. Da kunne vi få i gang en god debatt, sier Pedersen.