Det har luktet mer dieseleksos og dynamitt enn fisk i Jennskaret det siste året. Etter at bedriften ble rammet av laksesykdommen ILA ble årsproduksjonen redusert fra 7.000 til 3.500 tonn. Konsekvensen ble at det ikke har vært drift ved slakteriet i Jennskaret siden i fjor vår.

Men for oppdrettsgründere med skuffene fulle av planer blir ikke dødtid kastet bort.

Daglig leder Eva Kristoffersen kan nå skue ut over 66 nye kaimeter på sørsida av slakteriet, og på nordsida en splitter ny parkeringsplass, ny innkjøringsveg og et snart ferdig planert område hvor det før lå et digert berg. Ottar Bergersen Entreprenør AS har ennå litt sprenging og planering igjen, men prosjektet nærmer seg en avslutning.

Det ledige området skal ifølge Kristoffersen brukes til et kombinert lager og notbøteri, der selskapet skal vedlikeholde egne nøter.

- Vi har godkjenning for reparasjon av nøter, og vi har lenge ønsket oss en skikkelig plass å gjøre det på. Vi har også behov for å lagre en del utstyr under tak. Det begynner også å bli trangt i administrasjonsfløyen, så det planlegges også utbygging av flere kontorer og møterom i andre etasje.

Kaibygginga på nordsida avslørte også behov for bygningsarbeid i deler av gulvet på slakteriet, så det blir også tatt i år.

- Til sammen går det med nærmere 20 millioner kroner i denne runden. Så får vi se når vi setter i gang med notbøteri og kontorer, det avhenger av flere ting, sier Kristoffersen.

Fjorårsresultatet bærer sterkt preg av ILA-utbruddet, med en omsetning som gikk fra 220 millioner i 2013 til 135 millioner i 2014.

- Det var et tungt 2014, men vi kommer oss akkurat såvidt i null, sier Kristoffersen.

Selskapet gjør opp et resultat på selve drifta på bare 2,9 millioner i pluss. Det er lite i forhold til fjorårets 60 millioner i pluss på drifta. Men Kristoffersen-familien kan likevel smile over en solid bunnlinje når finansinntektene legges til.

- Vi har gjennom mange år vært medeiere i oppdrettsselskapet Norwegian Royal Salmon. Selskapet ble notert på børs for noen år tilbake, og i fjor kom det en kraftig verdiøkning på våre aksjer, forklarer Kristoffersen.

Av selskapets samlede finansinntekter på 125 millioner kroner skyldes hele 114 millioner verdiøkningen på denne aksjeposten.

Egil Kristoffersen & Sønner AS, i tall: