- Møt fire spennende gründerdamer fra Bø og Øksnes som snakker om både indre og ytre landskap og vil dele erfaringer. Kanskje får drømmene dine vinger etter denne ettermiddagen?, heter det i ei pressemelding fra de fire damene.

Marianne Lovise Strand i Mamru Media er arrangør og målet er bygge nettverk og dele erfaringer mellom kvinner i regionen

Kveldens foredragsholdere er Tiu Similä fra Bjørkengen gård, Wenche Sørlie Hamremoen fra Flammen Inner Life på Stokmarknes og Hildreland AS ved Ingrid Lekven og Ann Karina Jakobsen.

Det skal også handle om gründerlivets oppoverbakker og nedoverbakker. Erfaringer og planer framover. Seminaret, som er det tredje miniseminaret hun arrangerer på tre uker holdes på Eventyrhuset på Steine. De andre to har vært i Nyksund og i Vågehamn i Lødingen Vestbygd.

- Vi bor spredt i Vesterålen og mange kvinnelige gründere arbeider alene. Derfor trenger å skape fine møtesteder, det er viktig å vite om hverandre. Nettverk er viktig, men du trenger ikke å ha etablert egen bedrift for å delta, presiserer Strand.

- Det holder at du har drømmer eller ønsker å møte noen nye mennesker. Kanskje bobler det opp noen ideer etterpå, som er så bra at du gir dem vinger?

-  Vi lærer av hverandre når vi deler våre erfaringer, det er veldig nyttig, sier Strand.

Mer enn mentalt påfyll

- Det er kun 12 plasser, det er for at vi skal få tid til å bli litt bedre kjent med hverandre og til å stille spørsmål, sier Strand, som i tillegg til mentalt påfyll også lover noe godt til kaffen.

- Det skjer fine ting når damer kommer sammen slik og det pleier å bli mye fliring også, sier hun.

Hun er stolt av foredragsholderne hun har fått til å stille. Først ut er Tiu Similä som driver Bjørkengen Gård.

Hun har doktorgrad i ressursbiologi og har 30 års erfaring som prosjektleder i hvalforskning. I 2007 etablerte hun Bjørkengen gård, ett hestesenter med fokus på konseptet "Hest og Helse" . Hun vil dele sine erfaringer om hva som skal til for å lykkes med å nå sine mål. Hun vet også mye om hva som kan komme av hindringer og viktigheten av god selvinnsikt. Kommuniksjon, samarbeid og en form for mindfullness er viktig. Hennes motto har vært den amerikansk klisjeen " DREAM BIG - WORK HARD - HAVE FAITH" !

Du får også møte iherdige og idèrike Ingrid Lekven og artige, arbeidssomme Ann Karina Jakobsen, som har slått seg sammen. De vil fortelle om hva relativt nystartede Hildreland Opplevelser AS har å tilby.  Disse produktive damene setter sammen unike programmer for møter, teambuilding eller andre arrangment i Vesterålen og Lofoten. De setter sammen magiske nordlysopplevelser, friske ribbturer , uforglemmelige møter med samisk- og lokal kultur, fjellturer, vandringer, sykkelturer, fotogurer, workshop.

Dyktige Wenche Sørlie fra Øksnes, som driver Flammen Inner Life i Hadsel, kommer også. Den blide søringen, som etter mange år med egen kaffebar på Stokmarknes, fant ut at tida var moden for å gjøre noe helt annet. Hun utdannet seg til InnerLifeTerapeut i Oslo og bruker psykoterapeutiske metoder, terapeutisk massasje og coaching som hjelpemiddel for mennesker i alle aldre til å se sitt potensial og til å jobbe seg gjennom ting som har vanskelig i livet.

Wenche vil dele noen tanker om hvorfor hun valgte som hun gjorde og fortelle om sin visjon. Hun holder også foredrag og kurs rundt om i regionen. Hun vil denne kvelden snakke om foredraget "Mobberen og offeret".

"Alt handler om å se sin egen verdi og kunne bli sterk, slik at vi tør å leve ut den vi egentlig er" ifølge Wenche.

- Vær velkommen, dette blir en fin ettermiddag, sier Strand entusiatisk.