Reginedagan gleder seg i år til å dele mange musikalske øyeblikk med publikum. Programmet for festivalen er variert og innholdsrikt.

Singer/songwriter Ann-Iren Hanssen fra Øksnes skal synge på en utendørskonsert ved Guvåghytta, mens publikum kan nyte fiskesuppe.

- Ann-Iren har fått gode kritikker for musikken sin, og den beskrives som varm, autentisk og nordisk. På Guvåghytta får vi bli nærmere kjent med Ann-Irens musikalske uttrykk – og jammen tror jeg ikke vi kan forvente noe som er basert nettopp på Regine Normanns forfatterskap! Vi gleder oss, sier arrangøren i en pressemelding.

Toner til forfatterskap

Marthe Valle skal samarbeide med forfatteren Sølvi Ytterstad på festivalen. Valle har satt ord og toner til elementer fra Ytterstads forfatterskap.

Sammen skal de presentere seg og sitt, på to forskjellige arenaer: Sølvi Ytterstads bokbad, på U.L. Midnatsol på Eidet, og på arrangementet kalt «Havella» - på Kaffekroken på Vinje.

- På sistnevnte arrangement, vil vi også få musikalsk følge av den dyktige fiolinisten Hugo Hilde fra Sortland, i tillegg til at Ole Petter Bergland bidrar med sin kunnskap om fugleverdenen i Vesterålen, i tillegg til årets fugl- Havella.

Lokale talenter

Unge Nathalie Pedersen fra Bø skal bidra med egne og andres låter på Haugen bygdehus. Pedersen er bare 18 år, men har allerede erfaring fra lokale arrangementer i Vesterålen, og fra NRKs talentprogram The Hit.

På dette arrangementet vil publikum også få både smake, høre og se kokk og forfatter Nils Harald Moe fra Tromsø.

Korforeningen Varden arrangerer kor-kafè i Hovden, og der kan man forvente å få presentert et utvalg av korets sanger.

Ord og tona får du også servert på årets Lygarkveld. I år får vi besøk fra Silsand – av Kurt Jenssen; som noen kanskje husker fra TV-programmet «Rorbua». Jenssen har lovet å få frem latteren hos folk, så her blir nok stemninga på topp!

Store artister

På restaurant Delfinen byr innehaver og kokk Odd-Olav Knedahl på deilig lunsj, som du kan nyte mens du lytter til forfatter Beate Heide, fra Andøy. Hun har skrevet mangt; blant annet er det hun som står bak adventskalenderen som så mange fulgte på Facebook sist desember. Denne dagen vil hun fortelle historier knyttet til nettopp mat!

- Publikum kan glede seg til flotte konserter i Bøhallen under helga i festivalen! Paal Flaata med band spiller på fredag, og ingen ringere enn Kari Bremnes med sine musikere, på lørdag. Og som «oppvarmingsartist» vil dere få høre litt av festivalprofil Julie Willumsens repertoar, sier arrangøren.

Profil

Festivalprofil Julie Willumsen skal spille helt til slutt på festivalen, i Bø kirke. Willumsen jobber med sin nye plate «Puslespill», som kommer ut til høsten.

- Hun har lovet at denne konserten vil by på noen av låtene derfra, i tillegg til de mer kjente perlene. Publikum kan glede seg til en konsert fylt av nord-norske ord og tona, fremført med innlevelse, kraft og ydmykhet. Velkommen til konsert!