Festivalleder Chanette Bang Pedersen har fri fra festivalplanleggingen denne mandagen, og dekker på til kaffe på bordet på verandaen hennes på Haugen. Hun har invitert vol for å diskutere årets festivalprogram.

- Det mest spennende i år, synes jeg er festivalprofilen vi har valgt. Hvert år velger festivalen en person som de ønsker å sette ekstra fokus på. I år valgte de den anerkjente stylisten og makeupartisten fra Bø.

Internasjonalt anerkjent bøfjæring

-Storm har virkelig lagt verden for sine føtter, han har gjennom 10 år gjort makeup i både London og New York for stjerner som Lady Gaga og Marina Abramovic, han viser at det er ingen begrensning å være fra Bø når man skal ut i verden, kanskje snarere tvert imot, forteller Pedersen.

Pedersen kommer i tillegg  til å ha en pratekveld på søndag 20. Juli, også til å arrangere et moteshow og makeupkurs. Alle som har lyst får lov til å delta, og Pedersen håper spesielt guttene vil gripe sjansen.

- Det er en god mulighet til å lære om hva du kler og til å prøve seg på catwalken.

Den bredeste festivalen i Vesterålen

- Det som kanskje er det mest spesielle for Reginedagan er at festivalen er for alle, den arrangeres over hele Bø, og treffer alle aldersgrupper. Hun beskriver det som viktig for festivalen å få vist fram alle sidene av livet i Bø.

- Vi er en stor og fin kommune, og det er viktig for oss å vise frem hele Bø. Når folk bor så spredt er det fint å kunne komme nært dem på et av arrangementene, slik at de får lyst til å dra på de andre arrangementene andre steder i kommunen, fortsetter festivallederen.

Nytt av året

Det arrangeres i år flere nye innslag på festivalen. De vil i år arrangere vandreturer med guider for å vise hvordan livet var tidligere i Bø, som etterfølges av en lunsj med musikk og høytlesning. I tillegg arrangeres det også et teateropplegg for ungdom som kalles "pirater" der flere av Regine Normann sine eventyr vil settes sammen i en forestilling.