Inspirert av Hallartinden Max i Hadsel - får Bø nå sitt eget motbakkeløp. Lørdag 19. juli arrangeres Vetten Opp for første gang på det populæret turmålet i sørbygda. Bak står Bø Idrettslag, med Marius Jørgensen og Eirik Rødsand i front.

Løpet går fra Brenna, via Losjehytta og opp på Vetten - ei løype på 3,8 kilometer som ender 467 meter over havet.

- Fantastisk utsikt

- Vetten er det sørligste fjellet i Bø med fantastisk utsikt på toppen mot både Tinden, Hadseløya, Møysalen og Lofotveggen, sier arrangør og primus motor i motbakkeløpet Marius Jørgensen i Bø Idrettslag.

- Gjennomsnittlig stigning på fjellet er på rundt 11 prosent, det samme som Hallartinden. Vi regner med at de aller sprekeste klarer å nå toppen på 25 til 30 minutter, sier Jørgensen som har personlig rekord opp Vetten på 26,32 minutter.

- For alle

Han understreker at motbakkeløpet er for alle.

- Det er et folkearrangement, med både en konkurranseklasse og en turklasse hvor du kan ha med barn og familie, og gå i ditt eget tempo uten tidtaking, sier Jørgensen.

Han håper å passere 100 påmeldte til lørdagens løp.

- Målet et at løpet blir så populært blant vesterålinger og ferierende at det kan arrangeres hvert år, sier Jørgensen og oppfordrer folk til å melde seg på - helst i forkant av løpet på nett.