Torsdag blir det en unik happening i fiskemottaket i Nykvåg. Da arrangerer nemlig Nykvåg grendelag en storslått kunst-og fotoutstilling, i samarbeid med bergenseren Helge Haugland, samt Signar Kristoffersen.

Lokale kunstnere

Totalt sju kunstnere, inkludert flere lokale,vil vere representert. Utstillinga får en ekstra dimensjon ved at den klassiske pianisten, Rune Alver, skal holde en konsert underveis.

- Nykvåg er spesielt på mange måter, og særlig på grunn av naturen. Vi ønska å sette stedet på kartet. Siden jeg har erfaring med liknende konsepter fra Bergen, der jeg driver kunstgalleri på hobbybasis, tenkte vi at det var en god ide.

Vi tok kontakt med grendelaget. Og da Jon Edvard Johnsen ville låne ut fiskebruket, var saken klar, forteller Haugland, og føyer til at arrangementet blir gjennomført på frivillig basis, utdyper Haugland.

Stort lokal

Haugland tror det blir spesielt å bruke fiskemottaket som kunsthall, som er mye romsligere enn gjennomsnittlige kunstgalleri.

- Det vil være stor avstand til bildene og mulighet til å nyte bildene på litt avstand. Dessuten har vi vært opptatt av å ikke pynte på lyset, men at lokalet skal være som det er, røft og usminka. Vi ønsker at bygget sin historie skal være tydelig, understreker Haugland.

Nå håper han at folk, både i Bø og resten av Vesterålen møter opp til utstillinga torsdag.

- Vi har i alle fall fått mange positive reaksjoner på denne ideen. Og så håper vi at dette kan være til inspirasjon for de lokale kunstnerne som har utstilling nå, og eventuelt andre som skal ha liknende utstillinger senere, sier Haugland.

- Kan gjøre kunsten mer tilgjengelig

Pianist, Rune Alver, har opptredd på flere store konsertscener rundt om i verden, inkludert i Carnegie Hall i New York.

- Jeg har jobba på denne måten tidligere og har fått mange tilbakemeldinger på at musikk og kunst er en interessant sammenstilling, forteller han.

På spørsmål om det er ekstra utfordrende å spille under en kunstutstilling, forteller pianisten at det kommer litt an på.

- La meg si det slik: Musikk kan for eksempel bidra til at kunsten i noen tilfeller blir mer tilgjengelig og at utrykket blir utvid, forteller Alver.

Nå gleder han seg til åpninga torsdag.

- Dette blir spennende og annerledes. Her er det i alle fall knallgod akustikk. Det lover godt, slår Rune Alver fast.

Konsert siste dag

Utstillinga strekker seg over to dager, fra torsdag til lørdag. På fredag blir det også konsert med Rune Alver, i tillegg til Julie Willumsen.

Arrangementet er en del av "Reginedagan". Ordfører i Bø, Sture Pedersen, vil åpne kunstutstillinga torsdag.