I 2013 inngikk NorSea Group As en intensjonsavtale med Hadsel kommune og Bømyr Eiendom AS om utvikling av Fiskebølvika Næringspark. Avtalen ble inngått med bakgrunnen i omfattende utredninger for å finne frem til best mulig lokalisering av en miljøbase oljevern i Lofoten og Vesterålen.

Nå har NorSea Group AS forlenget avtalen med Hadsel kommune og Bømyr Eiendom AS, heter det i en pressemelding.

Lars Haug (COO) i NorSea Group AS og Tore Bjørnå (daglig leder) i Norbase AS er veldig fornøyd med samarbeide med fagmiljøet på Fiskebøl og på den måten Hadsel kommune har tilrettelagt på.

– Fiskebøl har en veldig god beliggenhet i forhold til de operasjoner som kan bli aktuell for basen, her er det etablert et sterkt fagmiljø som samhandler med både nasjonale og internasjonale miljøer. Området er veldig godt egnet til utbygging og har en god strategisk beliggenhet.

– Vi ønsker å utvikle dette området i samarbeid med de lokale aktørene og legge til rette for en langsiktig satsing som kommer til å gi ringvirkninger og verdiskapning i både Lofoten og Vesterålen. Norbase AS vil koordinere vår satsing på Fiskebøl å være vår stedlige representant,  uttaler Haug i pressemeldingen.

Terje Olav Hansen (daglig leder, NorLense AS), er svært fornøyd med samarbeidet mellom de lokale aktørene og NorSea Group AS, samt deres ønske om å være med på å utvikle Fiskebølvika Næringspark.

– Den erfaring og kompetanse som NorSea Group AS har fra basevirksomhet, vil være et godt fundament for mulig etablering av en base på Fiskebøl, sier han i pressemeldingen.

Fakta NorSea Group AS

NorSea Group er landets største eier av baseinfrastruktur. Selskapet, som er eid av Wilh. Wilhelmsen-gruppen (40 %), Eidesvik-gruppen (28 %) og Møkster-gruppen (28 %), har siden 1965 levert base- og logistikktjenester til olje- og gassindustrien.

Fakta Fiskebøl

Fiskebølvika Næringspark ble etablert i 2007 og er lokalisert midt i Lofoten og Vesterålen. Området har svært gode havneforhold og tilgjengelig landareal for utvikling av virksomhet. NorLense er lokalisert i området med sine moderne produksjonslokaler.

Fakta NorLense

NorLense er et av verdens ledende selskaper innen utvikling og produksjon av utstyr for mekanisk oljevern. Selskapets mest sentrale produkter er lenser for strandsone, kyst- og offshore, samt oppblåsbare telt, alle basert på selskapets høytrykksteknologi. Mer enn 66 % av aksjene i selskapet er representert ved lokale eiere.

Fakta Norbase AS

Selskapet, som er eid av NorSea Group AS (75%), Harstad Skipsindustri AS (10%) og Nordic Gruppen AS (10%) og andre (5%), har siden 1980 levert base-, logistikk- og eiendomstjenester til næringslivet i Hålogaland.