Andre oktober ble kollektivtransport-analysen for Stokmarknes sentrum ferdig. Analysen er utarbeidet av Rambøll.

I drøftingen står det at en samlet vurdering hentyder at dagens kjøremønster er å foretrekke. I starten av juni ble VOL med på en umulig busstur. VOL skrev da at bussjåfører og lokale planleggere var negative til at Nordland fylkeskommune ønsket å legge om bussruta i Stokmarknes sentrum.

En del av bakgrunnen for analysen er økt effektivitet og redusert reisetid.

Endre rutetabeller

Observasjon og intervju med lokalkjent sjåfør underbygger behovet for å revidere rutetabellene. Ved skoleslutt tar det noe lengre tid. Det foreslås å flytte reguleringen fra Stokmarknes til endepunktene, og revidere kjøretidene mellom holdeplassene.

Dårlig merking

Når det kommer til holdeplassene er det en del som må gjøres. Det er mangelfullt merket med navn og opplysninger om hvilken retning som gjelder, særlig i havnegata ved torget.

- Ruteinformasjonen bør minimum inneholde faktisk avgangstid fra aktuell holdeplass, gjerne supplert med et enkelt kart. En mer publikumsvennlig rutenummerering vil bidra til å gi enklere informasjon. En samlokalisering av holdeplasservil frigi ressurser til å bygge gjenværende med universell standard, står det i analysen.

Det kan føre til raskere oppholdstid og god markedsføring av tilbudet.