Denne uka har Nicolai Solbakk Willumsen, Andreas Nikolaisen, Peter Johansen, Robin Olsen og Glenn Hansen reist 26 timer med buss og tog sørover for å jobbe frivillig.

Der skal de nemlig være kameraoperatører og delta i innholdsproduksjon under Norges største digitale spillefestival Gigacon.

Les også: – Ungdom kan bli deppa av få «likes»

Spilling og film

Festivalen har hele 1.200 deltakere, i tillegg tar 5000 besøkende turen innom LAN-et.

Det gjennomføres like utenfor hovedstaden, og varer hele helgen.

– Vi liker spilling, og elsker tv-produksjon, så her får vi slått to fluer i én smekk. Det er spesielt bra nå som arrangementet er så nytt. Da er det i hvert fall veldig kult å ta del i hvordan Gigacon oppleves fra utsiden, sier Solbakk Willumsen.

Etter at han kom over at det skulle arrangeres for første gang i fjor søkte han om å jobbe frivillig, og fikk lov å ta del i produksjonen. I år tok han med seg disse fire «snedige karene».

De fem gutta elever ved medielinja på Hadsel videregående skole. Solbakk Willumsen har fullført videregående, mens de andre går der fortsatt.  I helga får de muligheten til å bruke kunnskaper de har hentet derfra.

Les også: Helgens "Sort-LAN" er åpnet

Stor premiepott

Gutta skal filme alt som skjer under arrangementet: konserter, deltakere som konkurrerer og så videre.

Solbakk Willumsen skal redigere og klippe sammen videoer som legges på youtube og nettsiden fortløpende. I tillegg tar gutta bilder, og står for å legge ut stoff på nettsiden og facebooksiden til treffet.

– For min del blir dette en kjempemulighet til å få mer erfaring med å formidle informasjon via medier, og ta bilder og filme på et så stort arrangement. Vi har et stort ansvar.

Gigacon dreier seg ikke bare om å spille foran PCen. Det er store konserter, stands og folk kler seg ut. Da de i fjor arrangerte Gigacon for første gang ble de holdt turneringer og konkurranser med en samlet premiepott på 250.000 kroner. Deltakerne kunne konkurrere i spill som Counter-Strike, StarCraft II og League og Legends.