Søndag holdes den årlige TV-aksjonen på NRK.

Årets aksjonspenger går til å bevare regnskogen. VOL skrev forrige uke at det var stokmarknesjenta Gunnhild Pauline Baade (31) som sikret Regnskogfondet årets TV-aksjon.

Trenger hjelp på Strønstad

I Hadsel er komiteen i full gang med å planlegge aksjonen. De regner med at de trenger ca. 70-80 bøssebærere.

- Vi har mange trofaste bøssebærere. I fjor hadde vi til og med reservebøssebærere, så vi er ikke bekymret for årets deltakelse, sier Inger Hope.

Man kan melde seg som bøssebærer på blimed.no eller ringe 02025.

Komiteen har derimot en utfordring på Strønstad, hvor de som tidligere har vært ansvarlige for utlevering og innlevering av bøssene har flyttet.

- Hvis noen kunne tenkt seg å stille opp hadde vi satt pris på det.

Les også: Håper på full Møysal under støttekonserten

Regnskogen viktig for Vesterålen

Midlene fra TV-aksjonen skal gå til å beskytte store regnskogsområder i Brasil, Peru, Indonesia, Papua Ny-Guinea og DR Kongo. Det lever store mengder med planter og dyr i regnskogen. Verden står også overfor klimaendringer som kan forebygges ved å bevare regnskogen.

- Vi ser av erfaring at innsamlingsbeløpet og antall bøssebærere blir ekstra stort når folk føler at det berører dem. Mange spør meg hva pengene skal gå til, og om hva det betyr for hvert enkelt. Regnskogen er viktig for oss i Vesterålen. Den tar vare på over halvparten av dyr og planter på jorda, masse av medisinene vi bruker har utspring fra Regnskogen og klimaet vårt drar stor nytte av den, sier Inger Hope.

Hvert år arrangerer musikkforeningen en konsert under TV-aksjonen. I år skal konserten finne sted på aulaen på Stokmarknes videregående skole. Der vil barnekoret og Stokmarknes Blandetkor delta.