Iver dro til New York natt til forrige tirsdag for å vise sine to filmer, In A Mirror Dimly og The Jolly Adventures of the Men Who Travelled In Time, på All-American High School Film Festival – som er verdens største filmfestival for unge i high school-alder fra hele verden. Det var totalt 1400 påmeldte filmer fra 31 land; 500 av dem ble valgt ut og vist, en håndfull av disse ble nominert til pris.

Les også: Vant filmpris

Tre nominasjoner

Jensens film In A Mirror Dimly var nominert til tre priser for beste foto, beste eksperimentelle film og beste internasjonale film.

– Vi vant ingenting. En kamerat på festivalen kalte meg “filmfestivalens Leonardo DiCaprio”, siden jeg var nominert til så mange priser uten å vinne noen ting, ler Iver før han legger til.

– Men vi fikk veldig fin respons på filmen og det er veldig artig. Bare det å få vist frem filmene i et slikt fora er stort, sier Iver.

Sortlending med

Sortlandsjenta Andrea White Hveding(18), som er hovedrolleinnehaver i filmen In A Mirror Dimly og som går i samme klasse på medielinja ved Hadsel videregående skole, var med Iver bortover.

Opplevelsen i ”The big apple” var noe Iver Og Andrea vil huske.

– Hele opplevelsen var helt fantastisk. Jeg, var på samme festival i fjor, og på en annen ungdomsfilmfestival i Seattle i april, da sammen med Andrea og Robin (fotografen til In A Mirror Dimly), så det var fantastisk hyggelig å møte igjen så mange folk og bli bedre kjent med dem.

Det å skape kontakter med andre filmskapere er noe Iver setter høyt og han føler seg veldig heldig.

– Jeg føler meg privilegert og heldig som får reise dit og vise filmene mine – det er så mange jeg har å takke for det. Venner og familie som har vært med å hjelpe til på en eller annen måte, det være seg konkret, praktisk hjelp under innspilling, tilbakemelding eller støtte og oppmuntring. Og så var Filmveksthuset Tvibit i Tromsø så utrolig snille og sjenerøse og sponset flybillettene mine, sier Iver.

Har planene klare

Iver hviler ikke på laurbærene heller. Planene for videre arbeid er allerede lagt.

– Nå er jeg i sluttfasen med etterarbeidet på filmen jeg laget på Island i sommer, We Remember Moments. Den kommer til å ha premiere under Laterna Magica den 18. november, forteller Iver.

– I tillegg er han snart i gang med arbeidet på filmen Limbo. Den skal forhåpentligvis spilles inn i desember, dersom alt går etter planen. Så det er mye gøy som skjer, sier den unge filmskaperen.

Filmene

De to filmene som han hadde med seg i kofferten til NYC beskriver han selv slik.

– In A Mirror Dimly er en eksperimentell film om spiseforstyrrelser. Det er et alvorlig tema, og et problem som blir mer og mer vanlig, dog ikke mindre alvorlig, så det er viktig å gjøre folk oppmerksomme på det, og sette søkelyset på problematikken, slik at enda mer kan gjøres for å hjelpe de utsatte og forebygge for andre.

– The Jolly Adventures (…) er en lettbeint men samfunnskritisk, animasjonsfilm om tidsreising. Den stiller spørsmålet ved hvordan samfunnet vårt utvikler seg. Forhåpentligvis kan den gi folk en god latter, samtidig som den setter i gang noen tanker rundt hva vi har fokuset på her i vårt moderne samfunn.