Mandag morgen gikk det ut melding om at M/F «Tysfjord», som går mellom Melbu og Fiskebøl, mistet fremdriften like utenfor Fiskebøl. Norlense Beredskap var raske på pletten, og sikret ferga i påvente av redningsmannskaper og tauebåt. Det var 16 passasjerer og 7 mannskap om bord på båten da motoren stoppet.

Dieselmangel

Det hele skyldtes dieselmangel, men grunnen til at ferga gikk tom var ikke glemsomme mannskaper.

- Feilen skyldes datatekniske feil, som gav en feilindikering på dieselnivået. Mens måleren viste at det var drivstoff på tanken, var det i realiteten tomt, sier driftssjef i Torghatten Nord, Bendix Klykken i Torghatten Nord.

Det var samme dataproblem som var skyld i forsinkelsene tidligere samme dag, da ferga slet med å få start da den skulle dra fra Melbu.

Ekstra bemanning

En uke tidligere meldte M/F «Tysfjord» også om kanselleringer i ruten på grunn av tekniske problemer. Denne var ikke relatert til mandagens hendelser.

Det ble ingen skader som følge av problemene, men det må byttes et kretskort i dataanlegget.

- Delen er bestilt og kommer på mandag. Enn så lenge kjører vi med bemannet maskinrom, altså at vi har inne ekstra mannskap til vi har fått byttet den defekte delen. Vi kjører strenge kontroller med maskineriet, og stoler ikke på dataanlegget, sier Klykken.